UBER-CHAUFFØRER FOR RETTEN:

Østre Landsret slog bøderne fast

Onsdag 17. januar 2018 kl: 12:46
Af: Redaktionen

Tirsdag lod dommeren i Østre Landsret hammeren falde i fire sager om fire personer, der havde udført ulovlig persontransport via Uber-tjenesten og undladt at betale skat af deres indtjening. Anklageren ville have de fire tiltalte idømt bøder på henholdsvis 591.500 kroner, 135.000 kroner, 72.000 kroner og 48.000 kroner. Beløbene svarer til det, de fire hver især tjente på Uber-kørsel i 2015 med et tillæg på 20 procent. Men på det punkt måtte anklageren gå med uforrettet sag


Østre Landsret slog fast, at de fire personer, som tidligere blev idømt bøder ved Københavns Byret, samlet skal betale knap 696.000 kroner i bøde for i alt 7.717 ulovlige Uber-kørsler. Med dommen stadfæstede Østre Landsret byrettens dom fra august sidste år. 


Med dommen kan anklagemyndigheden nu fortsætte sagerne mod omkring 1.500 personer, der har udført ulovlig persontransport via Uber-servicen. 


Sagerne mod Uber-chaufførerne bygger på oplysninger, som Skat har fået via de hollandske skattemyndigheder. Holland er hjemsted for Uber’s europæiske aktiviteter.


Antallet kan blive større, da Skat også har bedt om navnene på de personer, der har kørt for Uber i 2016 og 2017.


Forhandlingssekretær i 3F’s Transportgruppe, Allan Andersen, er godt tilfreds med tirsdagens dom i Østre Landsret.


- Det skal ikke kunne betale sig at snyde systemet. Ingen skal have lov til at køre frihjul, og nu har de fire Uber-chauffører fået en straf, der kan mærkes, og som forhåbentlig afskrækker andre, siger han til Fagbladet 3F.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.