Midttrafik vil hører, hvad kunderne mere om nye køreplaner

Fredag 12. januar 2018 kl: 14:20
Af: Redaktionen

Midttrafik præsenterer forslag til nye køreplaner for 2018/2019 i en offentlig høring, der løber til og med 21. januar på midttrafik.dk. Kunderne får dermed mulighed for at kommentere køreplanerne, inden de endelig besluttes

Planlægningen af køreplaner begynder hvert år i juli måned. I perioden frem til december udarbejder Midttrafik udkast til nye køreplaner på baggrund af ønsker fra bestillerne af kollektiv trafik (kommunerne og region Midtjylland), tilbagemeldinger fra kunder, chauffører og busselskaber samt Midttrafiks egne erfaringer med de nuværende køreplaner. 


Resultatet af planlægningsarbejdet bliver efterfølgende lagt frem, så kunder og andre kan komme med deres kommentarer.


Høringen handler om større ændringer i køreplaner - eksempelvis nedlæggelse eller omlægning af ruter. Den offentlige høring giver kunderne mulighed for at se og kommentere de nye køreplaner, så de kan se, om ændringerne får konsekvenser for deres daglige rejser. 


Kundernes input bruges til to formål:
  • De indgår i kommunernes og regionens politiske behandling af forslag til køreplaner
  • Midttrafik bruger kundernes input til at rette uhensigtsmæssigheder - eksempelvis mistede muligheder for at skifte til en anden bus eller tog eller for sen ankomst til en skoles ringetid

Midttrafik inddrager alle kommentarer til ændringsforslagene, der kommer ind i høringsperioden, i udformningen af de endelige køreplaner.


Hvis der er større ændringer på en rute, vil det være muligt at se forslaget på midttrafik.dk og kommentere ændringen. Sker der ikke større ændringer, vil den nuværende køreplan fortsætte, og ruten er ikke i høring. Der kan dog komme mindre ændringer af køretider, selvom ruten ikke er i høring.


På midttrafik.dk kan man fra 8. januar finde en henvisning til de køreplaner, som er i høring
  • Er en køreplan i høring, vil der være forslag til den nye køreplan og en beskrivelse af ændringer på ruten
  • Midttrafik opfordrer til, at man læser detaljer, udfylder høringsformularen og sender sine kommentarer senest 21. januar.
  • Alle kan kommentere på forslagene til de nye køreplaner, som træder i kraft i sommeren 2018
  • De endelige køreplaner kan ses på midttrafik.dk og Rejseplanen i løbet af maj 2018





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.