Flyfragten vokser i Oslo

Mandag 21. august 2017 kl: 13:40
Af: Redaktionen

Oslo lufthavn har afsluttet årets første halvdel med en rekord stor vækst inden for flyfragt. Siden årsskiftet har seks nye fragtselskaber slået sig ned i lufthavnen

Lufthavnen oplyser, at der i perioden januar-juni i år blev fløjet 86.700 ton gods ind og ud af lufthavnen. Sammenlignet med samme periode sidste år er der tale om en fremgang på 32,1 procent.


Oslo Lufthavn har i øjeblikket 17 ugentlige flyafgange med fragtfly, som udelukkende betjener det norske sømads-marked.


- Aktiv og opsøgende arbejde mod fragtflyselskaberne og samarbejde med sømads-eksportørene har givet konkrete resultater og en øgning på 105 procent i tilgængelig tonnage for sømads-erhvervet ud fra Oslo lufthavn. Det understreger vigtighededen af, at Avinor er en vigtigt aktør for at Norge skal nå sine eksportmål for eksport af sømad til de oversøiske markeder, siger direktør for cargo i Avinor, Martin Langaas.


I 2017 forventer Oslo lufthavn at håndtere op mod 90.000 ton sømad som flyfragt, hvilket er en forøgelse på over 50 procent sammenlignet med 2016.


De seks nye fragtfly-selskaber, der har slået sig ned i Oslo Lufthavn siden årsskiftet er: Emirates Sky Cargo, AirBridge Cargo, Cargolux, Turkish Cargo, CAL og DHL.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.