REDERI-KONCERN:

- Vores containerrederi sejler igen med sorte tal

Onsdag 16. august 2017 kl: 11:01
Af: Redaktionen

Onsdag offentliggjorde A.P. Møller - Mærsk A/S delårsrapporten for årets andet kvartal. Rapporten viser blandt andet, at et hacherangreb, som ramte koncernen i den sidste uge af juni, vil påvirke resultatet for juli kvartal negativt med mellem 200 og 300 millioner dollar - mellem 1,27 og 1,90 milliarder kroner

I en kommentar til kvartalsregnskabet siger  administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou, at containerrederiet Maersk Line igen er en lønsom aktivitet på linje med guidance med en voksende omsætning på 1 milliard dollar sammenlignet med samme kvartal sidste år. Overskuddet for samme periode var 490 millioner dollar højere - først og fremmest på grund af højere rater.


I koncernens olie- og gasrelaterede forretningsenheder i energidivisionen, der ifølge kvartalsrapporten kom ud med et negativt driftsresultat, vil der fortsat være fokus på at optimere resultaterne og udforske nye forretningsmodeller for at styrke de enkelte forretningsenheders position.


Det nævnte cyberangreb påvirkede først og fremmest Maersk Line, APM Terminals og Damco. Volumener blev negativt påvirket i et par uger i juli, og som konsekvens vil resultatet for årets tredje kvartal blive negativt påvirket med med mellem 200 og 300 millioner dollar - mellem 1,27 og 1,90 milliarder kroner.


Interesserede kan læse hele kvartalsrapporten fra A.P. Møller - Mærsk A/S her:









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.