Transportministeren forventer tysk myndighedsgodkendelse af Femern Bælt-forbindelsen til næste år

Onsdag 19. april 2017 kl: 12:08
Af: Redaktionen

Slesvig-Holstens minister for økonomi, beskæftigelse, transport og teknologi, Reinhard Meyer, besøgte tirsdag 18. april forligskredsen bag Femern Bælt-projektet og den danske transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA)

Reinhard Meyer oplyste på mødet, at han ikke forventede yderligere forsinkelser i den tyske proces for myndighedsgodkendelse af sænketunnelen under Femern Bælt, og at godkendelsen ifølge den seneste tyske tidsplan forventes at foreligge midt i 2018.


På mødet med transportministeren og de syv partier, der står bag Femern-projektet - Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, Radikale, SF og Konservative, gav Reinhard Meyer en status for den igangværende tyske proces for myndigheds¬godkendelse af sænketunnelen under Femern Bælt. 


Ved eventuelt efterfølgende retssager ved Forbundsforvaltningsdomstolen med opsættende virkning forventes anlægsarbejdet med sænketunnelen under Femern Bælt at kunne sættes i gang i 2020.


- Jeg er glad for, at Reinhard Meyer midt i den slesvig-holstenske valgkamp til Landdagen i Kiel tog sig tid til at aflægge København et besøg for at give en aktuel status for den tyske proces for myndighedsgodkendelse af Femern Bælt-forbindelsen, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.


- Det er et fælles projekt mellem vores to lande og vi er enige om den store betydning af Femern Bælt-projektet. Derfor er det meget glædeligt, at der ikke tegner sig yderligere forsinkelser i den tyske myndighedsproces, og at myndighedsgodkendelsen af sænketunnelen under Femern Bælt forventes at kunne foreligge medio 2018, siger den danske transportminister.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.