Ukrainsk chauffør kørte på to førerkort

Mandag 20. marts 2017 kl: 11:30
Af: Redaktionen

Statens Vegvesen, der udfører vejkontrol i Norge, standsede onsdag i sidste uge et ukrainsk vogntog ved Gardamoen nord for Oslo. Chaufføren, der var på vej fra Holland med frugt og havde kørt gennem Tyskland og Danmark, havde overtrådt køre- og hviletidsreglerne ved blandt andet at have kørt i over 17 timer inden for et døgn

Ifølge den norske web-side tungt.no havde chaufføren inden for 24 timer kørt 17 timer og 13 minutter og holdt et døgnhvil på 3 timer og 18 minutter. 


De norske kontrolmyndigheder kunne mere detaljeret konstateret, at chaufføren havde kørt over otte timer uden pause, og at lastbil højst havde fået lov til at holde stille i fire minutter i 24 timer.


Når det gælder udenlandske chaufførers ulovligheder i Norge, har de norske myndigheder i mange tilfælde svært ved at gøre noget ved vognmændene.


Statens Vegvesen sender besked til norske Vegdirektoratet, der så kan anmode kontrolmyndighederne i den udenlandske vognmands hjemland om at udføre en virksomhedskontrol.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.