Dansk-tyske logistikforum sætter fokus på Femern-forbindelsen

Onsdag 24. februar 2016 kl: 11:21
Af: Redaktionen

Transportmønstrene for vejgodstransporten i Nordeuropa vil se anderledes ud med Femern-forbindelsen. Det forventer mange aktører i transport- og logistiksektoren. Men hvad vil den egentlig betyde for de danske og tyske transport- og logistikvirksomheder? Det sætter det andet dansk-tyske logistikforum spot på sammen med emner om digitalisering og arbejdsmarkedsforhold i Padborg onsdag 2. marts

Transportmønstrene mellem det centrale Europa og Skandinavien står over for et omfattende skifte. Årsagen er etableringen af den meget omdiskuterede faste forbindelse over Femernsund mellem Danmark og Tyskland.
 

Den generelle forventning om, hvad Femern-forbindelsen vil betyde - når den en gang i fremtiden åbner - er, at forbindelsen kommer til at betyde hurtigere landtransportforbindelser mellem Hamburg-regionen og Øresundsregionen omkring København og Malmø - og til resten af Skandinavien. Fra flere sider lyder det, at den nye forbindelse vil også medføre mange fordele for transittrafikken.


- Det store spørgsmål i forbindelse med Femern-forbindelsen er i mine øjne, om forbindelsen bliver en game changer for den dansk-tyske transport- og logistiksektor. Vil den åbne nye markeder og nye forretningsmuligheder, siger Anders Jessen, der er chefkonsulent i ITD, som er med til at arrangerer det dansk-tyske logistikforum.


På minikonferencen vil man også kunne få svar på, hvor det store projekt står lige nu, hvilke hindringer projektet står over for og ikke mindst, hvad tyske og danske transport- og logistikvirksomheder bør indstille sig på før og efter, at den faste forbindelse er etableret. 
 

Digitalisering og arbejdsmarkedsforhold
På konferencen behandles også to andre emner. Dels udtaler førende eksperter fra Tyskland og Danmark sig om udfordringerne ved den hastige digitalisering, der finder sted på transportområdet lige nu, dels tages udfordringerne op omkring tiltrækning og anvendelse af arbejdskraft i transport- og logistikbranchen i de to lande op.


Det er de tre organisationer Logistik-Initiative Hamburg, ITD, Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport og Logistik Initiative Schleswig-Holstein, der står bag arrangementet, som finder sted hos ITD på Lyren i Padborg onsdag 2. marts mellem klokken 10.00 og 17.00.


Interesserede kan se hele programmet for konferencen her:


Det koster 450 kroner ekskl. moms at deltage, hvis man er medlem af ITD, Logistik-Initiative Hamburg e.V., Logistikinitiative Schleswig-Holstein e.V., ellerHafen Hamburg Marketing e.V. Hvis man ikke er medlem af ovennævnte organisationer, koster det 550 kroner ekskl. moms at deltage.

Interesserede kan tilmelde sig her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.