Ryanair opgiver at føre sag i Landsretten

Torsdag 30. juli 2015 kl: 13:17
Af: Redaktionen

Landsretten har modtaget besked fra det irske lavprisflyselskab, at selskabet har opgivet at anke den sag mod SAS’ groundhandlingsselskab SGH og fagforbundet 3F, som Ryanair fik afvist i Københavns Byret tidligere på året. Ryanair mente, at SAS og 3F havde ansvaret for, at et Ryanair-fly blev forsinket i Københavns Lufthavn 18. marts

Ryanair stævnede tidligere på året 3F og SGH i Københavns Byret. Ryanair stævnede 3F, da selskabet mente, at medlemmer af 3F i SGH-ansattes’ Ekspeditionsarbejdernes Klub i Københavns Lufthavn havde medvirket til at forsinke det første Ryanair-fly, som skulle lette fra Københavns Lufthavn. Ryanair stævnede SHG, fordi selskabet mente, at SGH ikke havde ”styr” på sine medarbejdere.


Københavns Byret afviste at behandle sagen og henviste den til Arbejdsretten. Her tabte Ryanair sagen, da Arbejdsrettens tre dommere i deres kendelse sidst i juni sagde, at det var lovmedholdeligt, hvis danske fagforeninger iværksatte konflikt mod Ryanair i Københavns Lufthavn, fordi Ryanair ikke vil indgå overenskomster med personale, stationeret i København.


Den kendelse fik Ryanair til at melde ud, at den ville anke afgørelsen til Landsretten. Nu har Ryanair valgt at trække sin anke tilbage.


Ryanair har som politik, at selskabet ikke indgår overenskomster med fagforeninger, men kun med de enkelte ansatte. Ryanairs personale - eksempelvis piloter er for manges vedkommende ansat via piloternes egne enkeltmands-firmaer. Mange kabineansatte er hyret gennem rekrutteringsbureauer. På den måde overlader Ryanair eksempelvis forpligtelser med hensyn til sygedagpenge til piloternes egne enkelmandsfirmaer eller til rekrutteringsbureauerne.




Ryanair har efter den tabte sag i Arbejdsretten lukket basen i København og i Billund. Ryanair flyver stadig til og fra lufthavnene Aarhus, Billund og København, men det sker med udgangspunkt i baser etableret i andre lande.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.