Lavprisflyselskab blev mødt med demonstrationer

Torsdag 19. marts 2015 kl: 10:12
Af: Redaktionen

Da Ryanair landede med et fly i Københavns Lufthavn onsdag, blev både flybesætning og passagerer mødt af demonstranter med bannere, der gjorde opmærksom på de løn- og arbejdsforhold lavprisflyselskabets tilbyder deres ansatte. Ud over demonstrationerne måtte Ryanair også konstatere, at flyets afgang fra København blev forsinket tre timer

Forsinkelsen skyldtes blandt andet, at flyet ikke fik fyldt brændstof på tid nok til at kunne lette til den planlagte tid. 


Ryanair er utilfreds med, at være blevet mødt af demonstrationer og forsinket brændstoflevering. Lavprisflyselskabet, der ikke er indstillet på at indgå overenskomst med de fagforeninger, der organiserer arbejdskraften i lufthavnen - eksempelvis 3F - vil have det, flyselskabet kalder for "relevante myndigheder" ti at sikre, at der ikke opstår lignende demonstrationer og forsinkelser næste gang selskabet lander i København.


Ryanair har annonceret, at selskabet vil etablere sig med en base i København i næste uge.


I øjeblikket har LO en sag kørende i Arbejdsretten. LO vil have Arbejdsretten til at tage stilling til, om de danske fagforeninger lovligt kan indlede en sympatikonflikt mod Ryanair, fordi det irske lavprisflyselskab afviser at indgå overenskomst med de danske fagforeninger, når selskabetbegynder at flyve fra sin nye base i København 26. marts.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.