Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Taxi-selskab melder klar til festival

Torsdag 23. juni 2022 kl: 12:15
Af: Redaktionen

Taxi-selskab melder klar til festival
Vognmand Mustafa Aci og Salgschef Mike Petersen melder klar til årets Roskilde Festival.

De lokale taxichauffører i Roskilde melder klar til en udsolgt festival. Selskabet Dantaxi har indgået partnerskab med Roskilde Festivalen og vil hente assistance fra nabobyerne for at klare efterspørgslen ved spidsbelastninger. Selskabet har indsat personale på taxipladserne for at hjælpe gæsterne med tryg taxikørsel

For taxi-vognmand Per Westergaard i Roskilde er det i år 45. gang han kører gæster til og fra festivalen. Selvom det er hårdt arbejde, er det for ham den bedste tid på året:


- Under festivalen bliver der ikke tid til så meget andet end at sove og køre taxi. Der er travlhed på de fleste tider af døgnet. Trafiksituationen kan være vanskelig, men det er min erfaring, at kunderne plejer at udvise en god forståelse for situationen, siger han.


I Dantaxi glæder salgschef Mike Petersen sig over, at selskabet efter tre år uden en aftale, har indgået partnerskab med Roskilde Festivalen. Mike Petersen påpeger, at en stor del af kørslen udføres af lokale taxier, men at det landsdækkende selskab også vil hente assistance fra andre byer:


Dantaxi har 35 vogne med fast base i kommunen. Men kørselsmængden overstiger i perioder, hvad de lokale taxier kan klare. 


- Vi indhenter dels forstærkning fra nabobyerne og dels fra København. Vi har netop indregistreret vores nulemissions-taxi nummer 300, hvor en betydelig andel af disse, forventes at hjælpe til i Roskilde, siger Mike Petersen.


Lene-Maria Toksværd, divisionschef på Roskilde Festival for Handel & Gastronomi, fremhæver ligeledes det lokale aspekt, samt taxiselskabets hurtige omstilling til nulemissionskøretøjer, når partnerskabet skal skildres:


- Vi er meget glade for at vi har lavet et flerårigt partnerskab med Dantaxi, som både er en lokal aktør, men også vil den grønne omstilling, lige som Roskilde Festival. Dantaxis ambition om at levere 100 procent emissionsfrie biler til festivalen i 2025 går helt i spænd med vores omstilling til en mere miljø- og klimavenlig festival, siger hun.


Taxi-vognmand Per Westergaard har intet imod hjælpen fra kollegaerne udefra, som han anser som helt nødvendig for at minimere ventetiden for kunderne, men han har to bekymringer omkring årets festival:


Den ene bekymring omhandler de udfordringer for taxikørslen i Roskilde lørdag 2. juli, hvor Tour de France kommer forbi. 


- Først hen på eftermiddagen forventer vi, at taxidriften normaliseres. Dernæst vil jeg gerne på det kraftigste advare festivalens gæster mod at lade sig friste af pirattaxier. Det kan blive en dyr omgang og en meget utryg måde at lade sig transportere på. Det viser erfaringerne fra tidligere år, siger Per Westergaard, der er en af festivalens mest erfarne taxivognmænd.   


Festivalen starter lørdag 25. juni og slutter lørdag 2. juli. Dantaxi har eneret på kørslen fra festivalens to holdepladser. Holdepladserne er ved indgang Nord bag Orange Scene samt indgang Øst. Dantaxi har i de travle tidsrum eget personale på pladserne for at hjælpe gæsterne med tryg taxikørsel. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst