Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lufthavn ved Limfjorden havde få passagerer

Tirsdag 6. april 2021 kl: 13:14
Af: Redaktionen

I marts rejste 20.358 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn mod 40.545 passagerer i marts sidste år, hvilket svarer til en tilbagegang på 49,8 procent. Tilbagegangen skal ses i lyset af et reduceret passagerantal i sidste halvdel af marts 2020, som følge af den markant øgede indsats mod spredning af corona-virus, som blev sat i gang 11 marts 2020

På trods af rejserestriktioner og andre tiltag mod spredning af corona-virus var der i marts 2021 større aktivitet på indenrigsruten til København end i foregåden to måneder. Alt i alt var der 18.962 indenrigsrejsende i Aalborg Lufthavn i marts i år mod 23.976 rejsende i marts 2020, hvilket svarer til en tilbagegang på 20,9 procent.
 

- Antallet af passagerer til og fra København er stigende, og der forventes mere fremgang i de kommende måneder, når aktiviteten i samfundet stiger. At vi allerede nu ser flere rejsende til København skyldes et større rejsebehov for erhvervslivet og mere kapacitet på ruten, hvor DAT løbende har sat flere fly ind og nu også vil flyve dagligt med deres store Airbus A320 fra start april, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen og fortsætter:


- Derudover flyver DAT nu direkte til Bornholm, hvor der op til påsken har været fuldt booket, så vi kommer i den kommende tid til at se flere fritidsrejsende i terminalen.   
 

Fortsat svære vilkår for flyselskaberne
Det samlede antal af rejsende til udlandet var 1.149 i marts 2021 mod 11.489 i marts 2020. Det svarer til en tilbagegang på 90,0 procent. Størstedelen af de rejsende fløj til og fra Amsterdam med KLM.


- Den 27. marts kunne KLM fejre 10-års jubilæum i Aalborg Lufthavn, og på de år har over 1,5 millioner passagerer fløjet mellem Aalborg og Amsterdam. Det er en meget vigtig rute for erhvervslivet, men også de fritidsrejsende, der via Amsterdam kan flyve ud i hele verden. Vi har gennem årerne haft et stærkt samarbejde med KLM og særligt her under COVID-19 pandemien, hvor vi sammen har sikret at holde ruten åben, siger Niels Hemmingsen.
 

Når det gælder chartertrafikken måtte Aalborg Lufthavn i marts notere en tilbagegang på 95,1 procent i antallet af charterpassagerer. Antallet af charterpassagerer i marts i år var på 247 passagerer mod 5.080 passagerer i marts sidste år.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst