Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svensk chauffør får stor bøde for persontransport og godstransport uden tilladelse

Torsdag 6. august 2020 kl: 23:24
Af: Redaktionen

En 47-årig chauffør fra Sverige blev torsdag ved retten i Odense idømt en bøde på 288.500 kroner. Hans datter har tidligere fået en bøde på et 330.000 kroner i samme sag

- Sagen tog sin start, da Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, lørdag 27. januar 2018 standsede den 47-årige chauffør i en minibus ved Rasteplads Kildebjerg på Fyn. Den svenske chauffør fragtede personer i bussen og en personbil på en påhængsvogn, men han kunne hverken fremvise tilladelse til passagerkørsel eller til godskørsel, ligesom der var adskillige andre forhold, der ikke var, som de skulle være, siger specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi.


Den svenske chauffør blev senere standset i samme minibus henholdsvis mandag 9. og lørdag 14. april 2018, selvom bussen ved sidste standsning havde kørselsforbud i Sverige. Her kunne politiet konstatere, at der stadig ikke var kommet styr på hverken tilladelser eller de andre forhold, der havde været galt ved første standsning. 


- Føreren var i dag tiltalt for at være ansvarlig for både egne og virksomhedens overtrædelser, da han reelt var den, der stod for driften i virksomheden, som var ejet af hans datter, siger specialanklager Pernille Moesborg.


Den 47-årige chauffør mødte ikke i retten i Odense og blev dømt som udebleven. Derfor kendes hans holdning til dommen endnu ikke.


Hans datter blev ved Odense Rets dom af tirsdag 6. august 2019 idømt en bøde på 330.000 kroner for virksomhedens overtrædelser i forbindelse med de tre standsninger.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst