Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportorganisation engagerer sig i digitaliseringen af dansk vejgodstransport

Torsdag 2. juli 2020 kl: 12:22
Af: Redaktionen

I tæt samarbejde med det anerkendte Alexandra Institut etablerer transportorganisationen ITD et internationalt videncenter og udviklingsmiljø, der skal skubbe på den digitale omstilling af godstransporten med lastbiler. Centret, der får navnet ITD Logtech Hub og placeres i IT-Byen i Aarhus, skal bistå danske vejgodstransportvirksomheder i at favne ny teknologi og udvikle nye, digitale forretningsmodeller

Formålet med ITD Logtech Hub er at bringe de danske transport- og logistikvirksomheder på forkant i den digitale økonomi og skabe nye konkurrencedygtige digitale forretningsmodeller og løsninger indenfor vejgodstransporten.
 
- I den danske vejgodstransport skal vi ikke være passive tilskuere til fremtiden - vi skal være med til at forme den. Den digitale økonomi buldrer derudad, og vi ved, at vejgodstransporten står over for en gennemgribende digitalisering. Derfor vil vi i ITD nu sammen med vores medlemmer omfavne ny teknologi og de nye digitale forretningsmodeller, siger bestyrelsesformand i ITD, Christian Sørensen Madsen, der fortsætter:


- Vi ser det som helt afgørende for den fremtidige vækst i dansk vejgodstransport og samtidig som en mulighed for på sigt at få en førerposition i den internationale konkurrence om transportkunderne. Vi har i ITD som ambition, at danske vejgodstransport- og logistikvirksomheder skal være i den internationale elite inden for udvikling og anvendelse af digitale teknologier, og med etableringen af ITD Logtech Hub tager vi et stort skridt i den retning, 
 

ITD Logtech Hub åbner i august og skal både sikre udvikling og udbredelse af ny teknologi og nye digitale forretningsmodeller. Udviklingen kommer til at foregå i tæt samarbejde med Alexandra Instituttet, der har stor erfaring i at matche it-forskningsmiljøet med virksomheder. Alexandra Instituttet er et af Danmarks syv GTS-institutter (Godkendt Teknologisk Service), og instituttet er dermed godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet som et institut, der kan omsætte forskning til vækst.
 

Som en del af ITD Logtech Hub etableres et udviklingsmiljø i IT-Byen i Aarhus, hvor nytænkende startup’er med ideer til digitale løsninger inden for transport og logistik kan blive matchet med etablerede virksomheder inden for vejgodstransportbranchen. Derudover vil ITD Logtech Hub tilbyde ITD’s medlemsvirksomheder og andre interesserede analyser og kortlægning af eksisterende workflows i virksomhederne med henblik på at implementere nye digitale løsninger, der kan øge effektiviteten.
 

- Det går stærkt på den digitale agenda, og vi kan ikke tage det for givet, at vi bare kan følge med. Det kræver ressourcer og investeringer i blandt andet ny teknologi og nye digitale forretningsmodeller at sikre vi ikke kommer bagud i den internationale konkurrence. Det er en kamp, vi ikke vil tabe, så med ITD Logtech Hub vil vi fra ITD give hele branchen, og ikke mindst ITD-medlemmerne, mulighed for at komme med i front på den teknologiske udvikling, siger Christian Sørensen Madsen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst