Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Elektrificering af banen mellem Aarhus og Fredericia går i gang

Fredag 3. april 2020 kl: 13:13
Af: Redaktionen

I april går Banedanmark i gang med at forberede jernbanen mellem Aarhus og Fredericia til elektrificering. I den forbindelse skal 35 broer på strækningen bygges om for at gøre plads til det nye kørestrømsanlæg. Den første bro er på Skanderborgvej syd for Aarhus, hvor vejtrafikken indskrænkes frem til begyndelsen af 2021


- Elektrificeringen giver en lang række fordele for både passagererne og de, der bor og færdes ved jernbanen. Elektrificeringen er til gavn for miljøet, fordi eltog udleder langt mindre CO2 end dieseldrevne tog, støjer mindre og giver et bedre miljø ved stationerne og langs banen, siger Lars Blædel Riemann, der er områdechef i Anlæg i Banedanmark.


Inden selve kørestrømsanlægget kan opføres, og eltogene kan komme ud at køre, ligger der i de næste tre år et omfattende forarbejde i at gøre plads til det nye kørestrømsanlæg under den 108 kilometer lange stræknings mange broer. Det betyder, at broerne enten skal rives ned og forhøjes eller at sporet skal sænkes under broerne, så toget kan passere.


- Sporsænkningen er et omfattende arbejde, der kræver, at vi tager sporet og dets underlag op på et længere stykke. Derefter graves der ud til det nye spor, og sporet lægges igen på plads, siger Lars Blædel Riemann.


Reduceret trafik på Skanderborgvej
Broen på Skanderborgvej, som Banedanmark nu begynder at arbejde på, består i virkeligheden af to broer fra 1914 og 1962. Ingen af broerne har tilstrækkelig frihøjde til det kommende kørestrømsanlæg. 


- Derfor river vi den ældste del af broen ned, og erstatter den med en ny bro. Mens vi under den yngste del af broen også sænker sporet. Vi sikrer, at trafikken fortsat kan passere, men vejtrafikken vil være indskrænket til en kørebane i hver retning i hele anlægsperioden, siger Lars Blædel Riemann.


Arbejdet på broen på Skanderborgvej forventes afsluttet i februar 2021.


Togtrafikken bliver indstillet i ti juli-dage
Til sommer vil togtrafikken mellem Vejle og Aarhus være totalspærret fra 18.-27. juli. Det skyldes arbejderne på broerne på strækningen. I denne periode kører der togbusser i stedet for tog. 


Interesserede kan læse mere om arbejdet på projektets hjemmeside - klik her:









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmand folder sig ud i ny FH
- Fire-akslet tiptrailer med tvangsstyret bagaksel kan tage 37 kubikmeter i ladet
- Vognmand fra Bjerre Herred har fået to nye hvide biler
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation
- Elektriske lastbiler skal køre til og fra lastbilfabrik
- Yderligere 100 elektriske lastbiler skal skære ned på CO2-udledningerne
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Fransk lastbilproducent leverede 18 procent flere lastbiler
- Fredag 15. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vognmand i Fejstrup har fået ny tre-akslet FH-trækker
- Maskinstation overførte tre-akslet anhænger fra Øst- til Vestjylland
- Lastbilchauffør brugte tidligere kollegas førerkort

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst