Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Endnu en tankstation åbner for diesel produceret ud fra naturgas

Fredag 3. april 2020 kl: 12:36
Af: Redaktionen

Energiselskabet DCC Energi, der driver Shell-stationerne i Danmark, åbner en helt ny Shell-motorvejsstation ved afkørsel 30 på Motorvej Rute 15 mellem Aarhus og Silkeborg. På den nye tankstation kan chauffører i lastbiler og busser tanke GTL i stedet for diesel. GTL er baseret på naturgas i stedet for råolie og kan dermed hjælpe med at udlede væsentlig færre skadelige partikler

Den nye station ved Silkeborgmotorvejen er den anden i Danmark, hvor Shell tilbyder det renere naturgasbaserede GTL-brændstof til de tunge køretøjer. Den første Shell-station med GTL ligger i Vordingborg.


- Vi oplever en stadig stigende interesse for GTL som et renere alternativ til diesel. Mange virksomheder og kommuner kører allerede på GTL, som de får leveret til deres hjemmetank, men så snart muligheden byder sig, vil vi også meget gerne tilbyde erhvervskunder at tanke GTL på Shell tankstationerne, siger Søren Møller Maretti, der er retaildirektør i DCC Energi.


Han forklarer, at brugerne af GTL oplever betydelig mindre røg og lugt, og at målinger viser op til 38 procent lavere partikeludledning, når tunge køretøjer kører på GTL.


En genvej til renere luft
GTL står for Gas-to-Liquids og er et flydende brændstof til dieselmotorer fremstillet af naturgas. I dag leverer DCC Energi store mængder GTL til danske erhvervskunder inden for transport, byggeri og kollektiv trafik.
 

GTL kan anvendes på samme måde som diesel. Selv i nyere maskiner, busser, både og lastbiler kan brugen af GTL sænke motorens udledning af skadelige partikler. Afhængig af motortype, filtersystem og maskinens eller transportmidlets anvendelse udleder GTL op til 38 procent færre skadelige partikler end almindelig diesel.


Om DCC Energi og netværket af Shell stationer
  • DCC Energi er en af Danmarks store energivirksomheder og forsyner hele Danmark en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter
  • Selskabet er blandt andet den største forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf og driver netværket af Shell tankstationer i Danmark
  • DCC Energi omsætter årligt for over 9 milliarder kroner
  • På hovedkontoret i Nærum nord for København beskæftiger selskabet ca. 125 ansatte




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst