Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn investerer i nyt og mere miljøvenligt genbrugsanlæg

Fredag 28. februar 2020 kl: 10:56
Af: Redaktionen

Kolding Havn investerer havnen 12 millioner kroner i et nyt anlæg til genbrug af metaller. Havnen, der tidligere var i fare for at blive nedlagt, styrker dermed sin position som en af de førende havne i recycling af metaller. Anlægget vil derudover fjerne de fleste gener i form af støj og støv fra og på havnen

Håndtering og genbrug af metaller er i dag en naturlig og integreret del af Kolding Havn’s virksomhed. Med den nye investering på 12 millioner kroner i et såkaldt omni-anlæg styrker havnen sin position på området, og samtidig mindskes eventuelle gener for havnes naboer.


- Kolding Kommune satser på cirkulær økonomi som et strategisk fokusområde, og her bidrager Kolding Havn med en vigtig indsats. Byggeriet af det nye anlæg er en væsentlig satsning på det, havnen allerede er førende indenfor. Havnens virksomheder løser en vigtig samfundsmæssig opgave, når de håndterer genbrugsmetallet, men det er samtidig også en rigtig god forretning for både havnen og Kolding. Med det nye anlæg forbedrer vi tillige forholdet til vores naboer, siger bestyrelsesformand Tobias K. J. Jørgensen (V).


Byggeriet har været undervejs i flere år, men er blevet forsinket af arbejdet med at få alle relevante godkendelser på plads. Det glæder havnens direktør, at der nu er udsigt til at byggeriet kan komme i gang:


- Kolding Havn og Kolding by skal fungere side om side. Derfor bestræber vi os på Kolding Havn for at være verdens bedste nabo. Når jeg hører, at genbrugsmetallet generer nogle af vores naboer, bliver jeg derfor oprigtigt ked af det, siger havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen og fortsætter:


- Vi har arbejdet på at finde en god og holdbar løsning siden 2017, men det er først nu, det ser ud til at lykkes. Når det nye byggeri står færdigt, får vi mulighed for at håndtere metallet helt inde midt på sydhavnen på en aflukket plads med høj afskærmning. Støv vil under ingen omstændigheder komme i kontakt med byens borgere, ligesom problemerne med støj vil blive reduceret væsentligt, hvis de da ikke forsvinder helt.


Byggeriet ventes at stå klar til brug i 2021.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst