Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Toldstyrelsen finder 176 kilo khat forklædt som the

Onsdag 29. januar 2020 kl: 11:09
Af: Redaktionen

Toldstyrelsen finder 176 kilo khat forklædt som the

Toldstyrelsen har beslaglagt 176 kilo khat, der ankom fra Afrika med fly til Billund. Flygodset var markeret som the, men viste sig at være khat. Toldstyrelsen har overdraget de 176 kg khat til politiet

Beslaglæggelsen sket onsdag i sidste uge i forbindelse med Toldstyrelsens systematiske kontroller. De 176 kg khat var pakket på en palle, der var ankommet fra Afrika, og som blev udtaget til kontrol af toldere i Cargo Center i Billund Lufthavn. 


På pallen var flere store papkasser markeret som ”the” og adresseret til en privatperson. En narkohund fra Toldstyrelsen snusede til pakkerne og markerede tydeligt, hvorefter tolderne undersøgte pakkerne nærmere og fandt de mange kg khat.



- På baggrund af vores analysearbejde udtog vi pallen til kontrol, og vi fik desværre bekræftet mistanken om, at den indeholdt et meget stort parti illegale varer. Det er et rigtig fint beslag, som tolderne i Billund har lavet. Sydøstjyllands Politi står nu for den nærmere efterforskning, siger Preben Buchholtz, der er kontroldirektør i Toldstyrelsen.


Det store fund af illegal khat byggede på Toldstyrelsens analyser, overvågning og daglige stikprøver på toldområdet, hvor der blandt andet er fokus på ulovlig import af tobaksarter, som foruden khat er cigaretter, cigarer, cerutter og cigarillos.


- Vores toldkontrol bygger på intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst khat, siger han.


Fakta om khat:
  • Stoffet khat udgøres af de friske blade og stængler fra Khatplanten, som indeholder de psykoaktive stoffer cathinon og katin
  • Som rusmiddel har khat en opkvikkende og stimulerende effekt, som fremkommer efter længere tids tygning (ca. 1,5 timer)
  • Khat kan ryges eller drikkes som ekstrakt, men indtages i langt overvejede grad ved tygning
  • Sundhedsstyrelsen klassificerer khat som moderat afhængighedsskabende
  • Kendte abstinenssymptomer er angst, rastløshed, nedtrykthed og aggression. Andre bivirkninger inkluderer søvnvanskeligheder, appetitløshed og humørsvingninger. Herudover peges på forringet sædkvalitet, celleforandringer i mundhulen og lavere fødselsvægt som øvrige mulige bivirkninger




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst