Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havvind-konference er blæst i gang

Tirsdag 26. november 2019 kl: 10:52
Af: Redaktionen

Med et bagtæppe af markante udmeldinger fra både industri og politiske beslutningstagere om, hvilken rolle havvind skal spille i arbejdet imod et CO2-neutralt samfund, samles havvind-branchen i de kommende dage i København

Hvad enten man abonnerer på EU-Kommissionens vision om potentielle 450 GW havvind i 2050 eller Det Internationale Energiagenturs prognose om en femten-dobling af den globale havvind kapacitet i 2040, så kommer havvind til at spille en markant rolle i det globale fremtidige energimix. Og det er en udvikling, som glæder organisationen Danske Rederier, hvor en del af medlemmerne beskæftiger sig med installation af havvindmøller.


- Det er utvivlsomt en spændende periode, vi går ind i nu. Vi ser i dag flere danske havvind-rederier vækste deres flåde markant, hvilket sender et signal om en tro på markedet, egne evner og at man kan levere på både kvalitet og konkurrencedygtighed, siger Jacob K. Clasen, der er direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier.      


Det er ikke ambitioner for udbygningen, som er i fokus under denne uges konference. Når den globale havvind-industri mødes i København, skaber det et udstillingsvindue for hele den danske havvindsektor.


Med Horns Rev 3 som den seneste showcase og kommende projekter som Kriegers Flak, Thor og måske Bornholm som energi-ø, er der gode muligheder for at vise særskilte danske kompetencer frem fra planlægning til konstruktion og vedligehold.


- Det er glædeligt at den danske havvindsektor i denne uge har global bevågenhed. Men vi har i den grad også noget at vise frem. Havvind er en dansk styrkeposition. Derfor skal vi nu benytte opmærksomheden og denne lejlighed til at understrege, at den danske værdikæde inden for havvind er verdensledende, siger Jacob K. Clasen. 


Interesserede kan se mere om Wind Europe Offshore-konferencen, der løber fra 26. til 28. november i Bella Centeret i København, her:









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst