Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederier vil have flere kvinder med ombord

Tirsdag 10. september 2019 kl: 16:00
Af: Redaktionen

Flere kvinder skal stævne ud mod en karriere inden for shipping. Det er målet for en række shipping-interessenter, der i disse dage er samlet i London til ”Women in Shipping Summit 2019.” Organisationen Danske Rederier var tirsdag med til at åbne messen

Danske Rederier peger på at blot omkring ca. 3 procent af de danske søfarende i dag er kvinder. Hvis de ansatte på færgerne tælles med, er tallet 6 procent. Og også i kontorerne på land, er der langt flere mænd end kvinder.  


Derfor arbejder man i Danske Rederier målrettet på at finde ud af, hvordan man kan få flere kvinder til at gøre karriere indenfor shipping.


- Når vi ikke formår at tiltrække flere kvinder, end vi gør i dag, så afskærer vi os jo næsten for halvdelen af talentmassen, siger Anne Trolle, der tirsdag morgen åbnede konferencen ”Women in Shipping Summit 2019”.
 
 
I sin åbningstale lagde hun vægt på, at diversitet er en stor fordel for organisationer.


- Undersøgelser indikerer, at diversitet på arbejdspladsen skaber bedre dynamikker og bedre arbejdsmiljø, men også at diversitet forbedrer de økonomiske resultater. Så der er en lang række grunde til, at vi arbejder hårdt for at få flere kvinder med om bord, sagde hun.


Deltagerne på Women in Shipping Summit 2019 er en god blanding af repræsentanter fra rederierne, forskere og organisationer. De skal diskutere alt fra barselsregler, kulturelle benspænd og karriereveje for kvinder.


For Anne Trolle, der skal moderere flere af paneldebatterne, er det oplagt at indgå i et internationalt samarbejde om at identificere de barrierer, der afholder kvinder for at sætte kursen mod søs.


- Shipping er om noget et globalt erhverv. Og derfor kan det være gavnligt for os at høre, hvordan man i andre lande arbejder med at tiltrække kvinder, ligesom vi er glade for at fortælle om de erfaringer, vi allerede har gjort os, siger Anne Trolle.


Senere på måneden afholdes det andet møde i Danske Rederiers Taskforce for kvinder til søs.
 
September står i det hele taget i kvindernes tegn hos Danske Rederier. Det Blå Danmarks fælles rekrutteringskampagne, World Careers, har med kampagnen ”Girl Power i Det Blå Danmark” en række events og initiativer, der netop skal få flere piger og kvinder til at kigge i retning af det maritime, når de skal vælge uddannelse og karriere.
 

Interesserede kan se en rapport om fordele ved at få flere kvinder på arbejdspladsen her:

The Bottom Line: Corporate Performance and Women's Representation on Boards 








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst