Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Midtjysk kommune sætter strøm til skraldet

Torsdag 29. august 2019 kl: 12:10
Af: Redaktionen

Fra 1. januar 2021 vil omkring 10.000 husstande i Herning kommune blive betjent af fire elektriske. det er resultatet af et udbud, som Herning Kommune har afsluttet på affalds-området. Udbuddet indeholdt et krav om fire el- eller biogas-skraldebiler

Byrådet havde sagen på dagsordenen tirsdag aften i denne uge og forventer at indgå en aftale med Meldgaard Miljø. Virksomheden kom med det billigste tilbud, og opgaven løses ved hjælp af blandt andet fire el-skraldebiler, der skal klare affaldet for cirka 10.000 husstande i Herning Midtby, Snejbjerg, Lind og Tjørring.


- Klimaet er rykket højt op på dagsordenen. Vi har netop været afsted på budgetkonference, hvor vi arbejdede koncentreret med FN’s Verdensmål. Som lokalpolitikere skal vi forsøge at gøre en forskel alle de steder, hvor det er muligt og giver mening, siger Lars Krarup (V), der er borgmester i Herning Kommune.


- Aftalen her viser, at vi fra Herning Byråds side mener det alvorligt på klimaområdet. Det ser man også i vores ønske om at opnå udledningsfri bybusdrift, og borgerne kan forvente flere lokale klima-initiativer fremover. Der er slet ingen tvivl om, at klima-dagsordenen er kommet for at blive, siger borgmesteren videre.


Joan Hansen, (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune, glæder sig over udsigten til eldrevne renovationsbiler.


- Udskiftningen til fire el-skraldebiler betyder, at vi årligt vil spare cirka 100 ton CO2 samtidig med, at udledningen af partikler reduceres. Desuden vil borgerne opleve mindre støj fra skraldebilerne i bybilledet. Skraldebilerne indrettes med to kamre, som kan tømme de nye to-delte affaldsbeholdere, siger Joan Hansen.


Det er politisk besluttet, at affaldet i Herning Kommune fra 1. januar 2021 skal sorteres i fire fraktioner og indsamles henholdsvis hver anden og fjerde uge i nye to-delte affaldsbeholdere. Den ene affaldsbeholder er til madaffald og restaffald, mens den anden er til papir/pap og metal/glas/plast. Sorteringen betyder, at en større andel af affaldet kan genanvendes. Dermed reduceres det samlede ressourceforbrug.


Forventningen er, at brugen af el-biler og sorteringen i flere fraktioner gør det lidt dyrere at få tømt affald, hvorfor affaldsgebyret vil stige. Udgiften til renovation i Herning Kommune ligger imidlertid meget lavt og vil efter en stigning ligge på niveau med omkringliggende kommuner.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst