Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Elevator skal hjælpe trafikken under reparation af Ny Lillebæltsbro

Onsdag 21. august 2019 kl: 13:00
Af: Redaktionen

Vejdirektoratet skal i efteråret reparere dele af Ny Lillebæltsbro i retning mod Jylland. Her vil man benytte en metode med en elevator - ikke én, der skal hejse bilerne op over vejarbejdet, men én, der skal mandskab og grej op fra arealet under broen, så man undgår at spærre det inderste spor

Ved det kommende arbejde skal kantbjælkerne på broens yderside repareres på en kort strækning. Med den traditionelle metode ville det være nødvendigt at spærre både nødspor og kørebane for at få plads til mandskab og maskiner. Men ved hjælp af en særlig elevator vil man i stedet hejse mandskab og grej op fra arealet under broen.
 

Fordelen er, at det kun er nødsporet, der skal spærres, og dermed vil trafikken kunne køre uhindret forbi arbejdsstrækningen.  
 

- Vores broer er trafikale livsnerver, der binder regionerne sammen, og derfor har det betydelige konsekvenser for tusinder af bilister, hvis vi afspærrer dele af broen. Det kan vi undgå denne gang med den valgte løsning, hvor kun nødsporet på en kort strækning er afspærret. Forhåbentlig vil bilisterne knap bemærke, at vi arbejder derude, siger Peter Holt, der er projektleder i Vejdirektoratet.
 

Reparationsarbejdet går i gang mandag 26. august og vil vare omkring tre måneder.
 

Bilister ved broen skal være opmærksom på, at nødsporet vil være afspærret med betontrafikværn i perioden på det sidste stykke af broen i retning mod Jylland.
 

Kortvarig sporspærring
I forbindelse med det forberedende arbejde vil det være nødvendigt at afspærre det tunge kørespor kortvarigt for blandt andet at kunne hejse broens støjskærme væk og gøre plads til reparationerne. Dette arbejde vil blive lagt på tidspunkter af døgnet, hvor der kører færre biler, blandt andet i aften- og nattetimerne.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny trafikplan for Skive kommune er sendt i høring
- Fredag 15. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Afsluttede sager om arbejdsskader beløb sig til godt to millioner kroner
- Fagforening fik 900.000 kroner i kassen
- Myndighederne får lettere ved at forfølge lovovertrædere fra andre EU-lande
- Sygemeldte skal samlet til 60.000 færre samtaler i jobcentret
- Fjernbus havde nedslidte dæk og fik kørselsforbud
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Trafikalt knudepunkt i Gentofte ved Kongens Lyngby bliver plads til vejarbejder
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Kvinder rammes oftere af arbejdsrelateret stress end mænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst