Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Kommuner og færgerederi indgår alliance på tværs af Kattegat

Torsdag 15. august 2019 kl: 14:53
Share  


Af: Redaktionen

Repræsentanter fra Norddjurs Kommune, Halmstad Kommune og Stena Line er i gang med at udvikle den strategiske arbejdsplan for den nye færgerute mellem Grenaa og Halmstad i Sverige. De to kommuner på hver sin side af Kattegat går i alliance med hinanden og åbner muligheder for, at erhverv og turisme på begge landesider kan udnytte det fulde potentiale af forbindelsen, der skal i drift i 2020

Stena Line’s færgeruten fra spidsen af Djursland til Sverige sejler i dag mellem Grenaa og Varberg. Men Stena Line vil fra 2020 lave en ny rute, der skal i sted for Varberg skal have Halmstad som svensk havn. Ruten til Hamlstad, der ligger 73 km syd for Varberg, er et led i en større satsning på Kattegat, hvor Stena Line sammen med Norddjurs og Halmstad Kommuner vil sætte sejl for en ny alliance på tværs af Kattegat.
 

På billedet ses fra venstre Christian Bertelsen, kommunaldirektør hos Norddjurs Kommune, Tony Michaelsen, Stena Lines rutedirektør i Danmark, og Mattias Rossköld, kommundirektör i Halmstad.Med en bedre kobling til hovedvejene på både den danske og svenske side, på sigt flere færgeafgange, letbanen samt Aarhus Lufthavn forbedres infrastrukturen, og rejsen mellem regionerne gøres smidigere. Herved forbindes Sydsverige også med Business Regionen Aarhus og de øvrige kommuner. Norddjurs Kommune fremhæver i den forbindelse, at mange får mulighed for at benytte sig af den elektriske letbane mellem Grenaa, Aarhus og Odder.


Stena Line, Halmstad Kommune og Norddjurs Kommune mødtes i denne uge for at vende strategiske overvejelser om den nye Kattegatrute - herunder ideer til, hvordan eksterne aktører kan tage ejerskab på de muligheder, forbindelsen åbner. Alle parter deler det fælles mål, at den nye rute skal skabe ringe i vandet både ved den danske og svenske kyst, så andre projekter dukker op i kølvandet på færgeforbindelsen.
 

I alliancen mellem Norddjurs og Halmstad Kommuner er det også det primære fokuspunkt. Særligt lægges der vægt på erhvervsudvikling, og de to kommuner har allerede inddraget en række aktører på begge sider af Kattegat. I Norddjurs har man eksempelvis involveret interessenter som Kattegatcenteret, Det Grønne Museum, Gammel Estrup, Erhverv Grenaa, Shop-i-city og Kulturhuset Pavillonen.
 

Kommunaldirektøren i Norddjurs Kommune opfordrer til, at mange flere virksomheder følger trop. 


- De input, vi allerede har fået fra erhvervslivet, vidner om det potentiale, som den nye forbindelser rummer for flere typer virksomheder. I Norddjurs er der opstået flere initiativer indenfor turismeområdet, og vi håber, at interessen kan brede sig til det øvrige Midtjylland. Værdien af vores samarbejde med Stena Line og Halmstad Kommune vokser, når de lokale aktører forankrer visionerne i praksis gennem nye tiltag. Derfor er vores fokus lige nu at involvere så mange virksomheder, foreninger, attraktioner og andre relevante interessenter som muligt i samarbejdet, siger Christian Bertelsen, der er kommunaldirektør hos Norddjurs Kommune.


En af de norddjurske virksomheder, der allerede er kommet med konkrete ideer til, hvordan de kan udnytte den nye forbindelse er Grenaa Golfklub. De vil lave pakker med golf og weekendophold på Djursland til svenskerne og ser store muligheder i, at op mod 8.000-9.000 svenske golfspillere pludselig rykker tæt på Grenaa. Kommunerne opfordrer alle interesserede til ligesom Grenaa Golfklub at udnytte det potentiale, som den nye færgeforbindelse skaber. Også i Halmstad Kommune involveres lokale aktører til at blive en del af fællesskabet, og alle initiativer er velkomne.
 Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny lederuddannelse har maritimt fokus
- Færgefarten fortsætter fremdriften
- Maritim digitalisering skaffer Søfartsstyrelsen nominering til europæisk pris
- Rederier vil have flere kvinder med ombord
- Genbrugsområde ligger klart til skibe
- El-infrastruktur til færger skal på plads
- Forskere undersøger nyt og mere bæredygtigt brændstof til skibe
- Lavere priser på færgebilletter er et emne på generalforsamling
- Havn på spidsen tager på messe
- Autotransportør får mere havneplads
- Havneselskab sælger havn på Fyn
- Ny hotline skal hjælpe søfarende

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst