Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Elektrisk bus kørte på bybusruter i Esbjerg

Tirsdag 6. august 2019 kl: 12:29
Share  


Af: Redaktionen

Tirsdag formiddag testede trafikselskabet Sydtrafik i samarbejde med Mercedes-Benz en 100 procent elektrisk bus. Bussen erstatter en enkelt tur på en bybuslinje, og der vil derfor være mulighed for offentligheden at komme med ombord

Sydtrafik har over en længere periode arbejdet intenst med hvilke alternative drivmidler, der er til den traditionelle diesel-bus. Det er i den forbindelse, at Sydtrafik i samarbejde med de større bybus-kommuner i området blandt andet kigger på 100 procent elektriske busser.


- El er et rigtig godt alternativ til diesel som drivmiddel, da en elektrisk drevet bus hverken udleder CO2 eller partikler, siger direktør for Sydtrafik, Lars Berg, der peger på, at den største udfordring med elektriske busser lige nu er, at rækkevidden ligger i underkanten af, hvad der er behov for, hvis bussen skal kunne køre en hel dag i bybusdrift uden at skulle lade op undervejs.


Bæredygtighed er et af de prioriterede fokusområder hos Sydtrafik, så derfor arbejdes der løbende på at finde nye, bedre og mere miljøbesparende busser til brug for den buskørsel som Sydtrafik håndterer for kommunerne og Region Syddanmark.


- Ingen er vist i tvivl om, at bæredygtighed og miljørigtig buskørsel er en vigtig politisk faktor. Jeg er derfor rigtig godt tilfreds med, at vi i Sydtrafik har stort fokus på at vejlede kommunerne og Region Syddanmark om nye former for drivmidler fremfor den traditionelle diesel. Og det er godt, at vi nu får mulighed for at teste en 100% elektrisk bus i Esbjerg, siger Henning Ravn, der er bestyrelsesformand i Sydtrafik.

 
Esbjerg kommune er en af de kommuner, der i øjeblikket overvejer, hvilket drivmiddel, deres offentlige busser skal anvende, når nye kontrakter skal i gang i 2021.


- Vi arbejder i Esbjerg Kommune, sammen med Sydtrafik, ud fra en strategi der gerne skulle bidrage til at el-busser bliver et naturligt element i bybilledet. Derudover er overgangen til el i den kollektive bustrafik et væsentligt element i vores arbejde som Klimakommune med at reducere kommunes CO2-udledning, siger Søren Lambertsen, der er formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Konkurserne viser en stigende tendens
- Mange busser får nye køreplaner 15. december
- Lavprisflyselskab tilbyder CO2-kompensation og underskriver FN-program for klimainitiativer
- To centrale buslinjer i København og på Frederiksberg kommer i stødet
- Tre buslinjer skifter til el
- Trafikselskab og togoperatør ser frem til batteritog
- Trafikselskab lægger ny forretningsplan
- Banedanmark skal have ny direktør
- Finansloven prioriterer 173,7 millioner kroner til kollektiv trafik
- Bilafgifterne skal bidrage til udbredelse af grønne biler
- Finanslovspartier prioriterer grønne busser og grøn taxikørsel
- Kontrol skal sikre lovfastsat krav til aflønning på vejtransportområdet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst