Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Festival-busser kører på biobrændstof

Mandag 5. august 2019 kl: 10:53
Af: Redaktionen

Festival-busser kører på biobrændstof

De i alt 25 shuttle-busser, der skal kører gæster til og fra årets Smuk-fest i Skanderborg i den kommende weekend, kører på HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), som kan erstatte traditionel dieselolie og give en CO2-reduktion på op til 90 procent. For at skabe opmærksomhed om alternative brændstoffer har brændstofleverandøren Circle K pakket en bus ind i folie med bøgeskovs motiv, lagt græstæppe på bussens gulv - og på turen kan man læne hovedet tilbage og kigge op i trætoppene

Sammen med Herning Turist har Circle K sørget for, at alle 25 shuttlebusser kører på HVO. 


- Lidt for sjovt kalder vi det internt for ’brintbehandlet grøntsagsjuice’, da HVO blandt andet er lavet af rapsolie, siger Peter Rasmussen, der er transportenergidirektør i Circle K. 


Udover at reducere CO2 udledningen med op til 90 procent i forhold til fossilt diesel, reducerer HVO også udledningen af partikler og NOX med op til 30 procent. Herudover er der også færre lugt- og røggener ved HVO.


- Vi vil gerne være en del af fremtidens transportløsning. Jeg tror, vi alle er klar over, at når vi flytter os fra A til B har vores adfærd en effekt på klimaet, med mindre man selvfølgelig kan tage sin cykel eller er på gåben. HVO løser ikke alle udfordringer, men det er helt klart et skridt i den rigtige retning, siger Peter Rasmussen og fremhæver, at Circle K koncentrerer sig om fremtidens energi og spiller en rolle i at finde bæredygtige løsninger for transportsektoren. Virksomheden vil også i fremtiden kunne imødekomme kundernes efterspørgsel.


Hos Circle K er man ikke i tvivl om, at HVO vil være en del af fremtidens brændstoffer, når det handler om at stoppe klimaforandringerne. Mens der på persontransport bliver fokuseret mest på elbiler og ladestandere, er der behov for at kigge på andre alternativer, når der tales om den tungere transport. HVO kan endnu ikke købes på Circle K’s tankstationer, men leveres direkte til offentlige instanser og til erhvervskunder.


Circle K Danmark, der er en del af den internationale Circle K-koncernen med stationer i blandt andet Skandinavien, Polen, Rusland, de baltiske lande og Nordamerika, er en af landets førende brændstofleverandører med over 100 års virke i detailhandelsbranchen. Circle K har over 224 stationer med tilhørende butik, hvoraf mange er døgnåbne. Hertil kommer 180 ubemandede stationer (INGO) samt 30 truck-tankstationer.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Brintteknisk virksomhed udnævner konstitueret direktør til ny direktør
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift
- Maritim ekspert er nomineret til bestyrelsespost i brintteknologisk Aalborg-virksomhed
- Transportkoncern med mange trailere indgår aftale om CO2-transport
- Klimaplan og myndigheder udfordrer affaldsvognmænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst