Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Færre fløj via Aalborg i juli

Fredag 2. august 2019 kl: 08:50
Share  


Af: Redaktionen

I juli 2019 lettede langt størstedelen af charterflyene fra Aalborg Lufthavn fyldte med passagerer. Dog var der færre afgange end i juli 2018, og derfor nåede passagertallene i lufthavnen ikke op på sidste års juli-rekord. I faktiske tal rejste 130.039 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i juli i år mod 153.129 passagerer i juli sidste år - et fald på på 15,1 procent

Aalborg Lufthavn peger på, at charterflyene har været tæt på fyldte i juli, men at der har været en del færre sæder udbudt i juli 2019 i forhold til juli 2018.


- At der har været færre udbudte sæder, skyldes sikkert forsigtighed hos charterselskaberne grundet sidste års flotte sommervejr i Danmark. For med det in mente, har charterselskaberne sandsynligvis sat færre rejser og dermed sæder til salg, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen og fortsætter:


- Men med så høj en kabinefaktor, der har været i juli i år, er det ærgerligt, at der ikke har været flere afgange, når vi kan se, at flyene er fyldte. Derfor er det også glædeligt, at vi allerede nu kan se, at der bliver flere afgange ud af Aalborg Lufthavn til sommeren 2020.


I juli 2019 var der 33.820 charterrejsende mod 38.087 i juli 2018, hvilket er en tilbagegang på 11,2 procent. Udenrigstrafikken gik 20,8 procent tilbage, idet 48.504 passagerer fløj udenrigs i juli 2019 mod 61.275 i juli 2018.


Flere rejsende til Bornholm
Trods en del flere rejsende til Bornholm, er der i juli 2019 tilbagegang i antallet af indenrigsrejsende med 11,3 procent i forhold til juni 2018, hvor der var 53.767 rejsende til og fra København og Bornholm mod 47.715 i år.


- Bornholm har igen været et populært rejsemål, hvorfor DAT denne sommer også havde sat en ekstra ugentlig afgang ind, og dermed har tre ugentlige afgange mellem Aalborg og Bornholm. Der har dog været færre rejsende til København, hvilket trækker den anden vej, og samlet set bliver det altså en tilbagegang, siger Søren Svendsen. 


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lavprisflyselskab tilbyder CO2-kompensation og underskriver FN-program for klimainitiativer
- Transportministre mødes i Bruxelles
- Toldere beslaglægger 4,4 kg heroin i Københavns Lufthavn
- Klimapanel udpeger de mest effektive danske klimaløsninger
- Norsk lavprisflyselskab justerer sit langdistanceprogram
- Forskydning af tværbane skal fremtidssikre Københavns Lufthavn
- Erhvervslivets EU- og Regelforum er klar til at kæmpe for bedre og enklere regulering
- Norsk lavprisflyselskab får ny koncernchef
- Ordførere fik status på sikkerheden i Københavns Lufthavn
- Scandinavisk flyselskab indsætter nye luftbusser
- Toldere finder flere og flere ulovlige våben
- EU-Kommissionen præsenterer en ny transportkommissær

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst