Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Organisationer vil undersøge gevinster ved havvind

Onsdag 10. juli 2019 kl: 09:43
Share  


Af: Redaktionen

De tre organisationer - Dansk Energi, Wind Denmark og Danske Rederier - sætter gang i en analyse af den lokale job- og værdiskabelse ved udbygningen af havvind i Danmark. Analysen, som er støttet af Den Danske Maritime Fond, er den første af sin slags - og de tre organisationer håber, at resultaterne fra analysen kan være med til at sikre et solidt grundlag for den fremtidige udbygning af havvind

Det kræver et ganske stort logistisk setup - herunder mange skibe og meget mandskab - at etablere en havmøllepark. Og med S-Regeringens ønsker om at opføre flere nye vindmølleparker på havet end energiaftalens tre, er der udsigt til flere job i en række af de tilknyttede brancher og lokalområder.


Men da den lokal jobskabelse ind til nu ikke har været undersøgt, ved man reelt ikke, hvor mange job og hvor meget værdi, udbygningen af havvind i Danmark skaber i lokalområderne. Det vil Dansk Energi, Wind Denmark og Danske Rederier derfor undersøge i den nye analyse.


- Energipolitik er i dag også en del af erhvervspolitikken, og derfor er det vigtigt for Danske Rederier at kunne dokumentere den merværdi, der skabes ved udbygningen af havvind. Her snakker vi både flere arbejdspladser og mere økonomisk aktivitet, men også en styrkelse af det lokale erhvervssamfund på tværs af Danmark, siger Thomas Sylvest, der er chefkonsulent i Danske Rederier. 


Havvindmølleparken på Kriegers Flak er i dag under konstruktion, og med Energiaftalen fra juni 2018 i tillæg er der lagt en foreløbig plan for udbygningen af havvind i Danmark. Hos Dansk Energi, Wind Denmark og Danske Rederier mener man, at ambitionerne bør række til mere, sådan som S-Regeringen også selv har bebudet i deres forståelsespapir med deres støttepartier R, SF og Enhedslisten.


- Vindmøller bidrager betydeligt til den danske eksport og danske virksomheder er førende indenfor både produktion og opførelse af havvindmøller. Prisen for elektricitet fra havmølleparker er blevet reduceret med over 60 pct. i løbet af en kort årrække. Af hensyn til økonomi og klima er store dele af verden interesseret i at etablere havvind. Det voksende globale havmøllemarked vil skabe arbejdspladser både i Danmark og i de lokale områder, hvor havvinden udbygges, idet der er en stigende internationalisering af værdikæden, siger Stefan Krüger Nielsen, der er chefkonsulent i Wind Denmark.


Havvindsektoren har i mange år været centreret i Nordeuropa, men i disse år vinder havvind markant frem på markeder i både øst og vest. Det øger mulighederne for de danske aktører. Og med den store erfaring, de danske virksomheder har opbygget, står de skarpt i den globale konkurrence.  


- Potentialet for havvind i Nord- og Østersøen er enormt. Skal vi nå vores klimamålsætninger er det afgørende at vi får udnyttet de danske ressourcer på havet. Danmark har en unik mulighed for at blive Nordens grønne kraftværk og bidrage til, at Europa bliver fri af fossile brændsler. Vi er sikre på at, at det fælles projekt på ny og innovativ vis vil kaste lys over den lokale vækst og jobskabelse som havvind bidrager til, siger Kristine Van Het Erve Grunnet, der er branchechef for VE i Dansk Energi.


Den nye analysen genneføres af konsulenthuset QBIS. Det antages, at analysen vil være færdig ved udgangen af året. Projektet er støttet af Den Danske Maritime Fond.


Fakta:
  • I 2018 blev der indgået en ny energiaftale omfattende tre nye havvindmølleparker med en samlet kapacitet på minimum 2.400 MW svarende til alle danske husstandes samlede elforbrug. Hver af disse tre parker forventes at producere 800-1.000 MW, hvilket vil være dobbelt så meget som Danmarks nuværende største havmøllepark (Horns Rev 3).
  • Den nye Socialdemokratiske regering har sammen med Radikale, SF og Enhedslisten meldt ud, at de vil afsøge muligheden for, at Danmark senest i 2030 har etableret den første energiø med minimum 10 GW havmøller tilkoblet
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kattegat er godt bud på næste havvindmøllepark
- Miljøzoner kræver partikelfiltre - køretøjsejere får direkte besked
- Fynsk miljø-virksomhed får ny ejer
- Motorfærge har fået rotorsejl
- Kraftvarme-værk siger farvel til kul og en CO2-reduktion på 375.000 ton
- Energi-projekt får moralsk støtte af transportorganisationer
- Fossile brændstoffer skal støtte brint-tanken med 25 øre pr liter
- Projekt i København skal producere bæredygtige brændstoffer til transportområdet
- To energi-øer er en del af første del af klimahandlingsplan
- CO2-regningen for affald skal ned
- Vejdirektoratet udlægger 156 kilometer mindre klimabelastende asfalt
- Vestkysthavn har plads til andet end fisk

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst