Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kolding vil lukke byens havn - klage er afvist, men...

Onsdag 12. juni 2019 kl: 09:28
Af: Redaktionen

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har svaret på en klage fra Brancheforeningen Danske Havnevirksomheder over planerne om at lukke Kolding Havn som erhvervshavn. Kort fortalt afviser styrelsen at behandle klagen, da byrådet ikke har truffet nogen forvaltningsmæssig beslutning

Styrelsen lægger til grund, at byrådets beslutning blot er en politisk vision, som ikke har anden gyldighed end som ”intern instruks” til den kommunale forvaltning om at udarbejde et forvaltningsmæssig grundlag at gå videre med. 


Brancheforeningen Danske Havnevirksomheder peger på, at det ikke var sådan, beslutningen blev præsenteret i sin tid, men det er kommunens forklaring over for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.


Styrelsens afgørelse slår samtidig fast, at det er havnebestyrelsen, der entydigt bestemmer over lejekontrakterne. Havnebestyrelsen skal således ikke rette sig efter byrådets politiske vision. Kommunen har indrømmet over for styrelsen, at formuleringen i den politiske aftale og i byrådsreferatet om, at Kolding Havns lejekontrakter ikke kan forlænges efter 2043, ikke er retvisende, og kun skal ses som en intention, der ikke binder havnebestyrelsen. Det forhold har styrelsen lagt til grund for afgørelsen og siger direkte, at det er styrelsens vurdering, at Kolding Byråd ikke har beslutningskompetence vedrørende lejekontrakter på havnen.


Ud fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen afgørelse og de kommentarer, styrelsen har fået fra Kolding Kommune, er konklusionen, at der endnu ikke er sat en lukningstid på Kolding Havn som erhvervshavn. Byrådet i Kolding har tilkendegivet, at de håber på 2043, men de har ikke truffet nogen forvaltningsmæssig afgørelse endnu.


Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen siger samtidig i sin afgørelse, at en beslutning om at lukke Kolding Havn nødvendigvis må involvere kommuneplan og lokalplaner - og dermed de bestemmelser, som er gældende i planloven. Dermed lægger styrelsen nogle spor ud for, hvordan den kommende proces bør være.
 

Brancheforeningen Danske Havnevirksomheder fremhæver, at Kolding Byråd og Kommune dermed er tvunget til at gå i dialog med havnevirksomhederne. Brancheforeningen mener også, at meget ville have været vundet, hvis byrådet havde erkendt dette på forhånd og valgt dialogvejen fra start. Danske Havnevirksomheder vil derfor endnu en gang opfordre kommunen og byrådet i Kolding til at komme i gang med dialogen.
 

Ifølge Brancheforeningen Danske Havnevirksomheder betyder afgørelsen på det principielle plan, at totale nedlæggelser af havne - og således også en eventuel afvikling af Kolding Havn - skal ske inden for rammerne af havneloven, planloven og forvaltningsloven, hvilket er godt for havnevirksomhedernes retssikkerhed.
 

Afgørelsen betyder også, at kampen for at bevare Kolding Havn, dens virksomheder og mange arbejdspladser bliver mere langstrakt, og at der ikke på nuværende tidspunkt kan tilvejebringes sikkerhed for retningen på den langsigtede udvikling af Kolding Havn. Det er efter Danske Havnevirksomheders opfattelse skidt for havnevirksomhedernes investeringslyst.
 

Danske Havnevirksomheder vil dog forsat arbejde for, at Kolding Havn ikke nedlægges totalt, ligesom foreningen opfordrer byrådet i Kolding til at gentænke den politiske vision i dialog med de lokale havnevirksomheder.


Interesserede kan se Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen’s svar her:













Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst