Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færgerute mellem Danmark og Norge fylder 40 år

Mandag 3. juni 2019 kl: 10:17
Af: Redaktionen

For 40 år siden sejlede Stena Line’s færge »Stena Saga« de første passagerer mellem Frederikshavn og Oslo. Siden har færgeruten over Skagerrak mellem Norge og Danmark udviklet sig til at være en populær rute med omkring 500.000 passagerer årligt

Sørejsen forbi Skagen og gennem Oslofjorden til den norske hovedstad styrkede også tilgængeligheden til Norge for tyske og hollandske rejsende.
 

- I fire årtier har vi skabt ferieminder for tusindvis af rejsende på linjen mellem Frederikshavn og Oslo, og det er vi meget stolte af. Vi glæder os til at skabe nye minder i årene frem, hvor vi fortsat holder fokus på at sikre de bedst mulige rammer for transport af passagerer og gods mellem Danmark og Norge, siger liniechef i Stena Line, Johan Edelman.


Siden premieren i 1979 har tre færger sejlet ruten mellem Frederikshavn og Oslo - alle med navnet Saga. Færgen, der i dag sejler ruten, kan have op til 2.000 passagerer med ombord og har sejlet turen siden 1994. Hvert år krydser op mod en halv million passagerer Skagerrak ombord på Saga - heraf tegner nordmændene sig for to tredjedele af de rejsende. 
 

40 år efter ruteåbningen er det fortsat god mad, dans og shopping, der venter de gæster, der sejler med Stena Saga. De senere år er konceptet udbygget med party-både og underholdning i weekenderne, og ændringerne har trukket nye og yngre gæster til passagerskaren. Desuden er ”Børnenes båd” med trylleshow, trylleskole og piratshow populært blandt børnefamilier på begge sider af Skagerrak. 


De senere år har Stena Line investeret millioner af kroner i fremtidssikring af Stena Saga.  I januar 2019 blev Stena Line det første rederi til at tilslutte sig landstrøm på Vippetangen i Oslo Havn. Tiltaget bidrager til en årlig minimering af CO2-udslippet på 1.400 ton, hvilket svarer til, at 1.300 biller forsvandt fra vejene. Inklusiv Stena Saga bliver 14 af rederiets 38 europæiske fartøjer tilsluttet grøn energi, når de er i havn. 
 

Til september udvider Stena Line konceptet ombord på Saga, når rederiet åbner et flydende konferencecenter på færgelinien mellem Dnmrk og Norge.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst