Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
PERSONTRANSPORTORGANISATION:

Gadefest understreger behovet for en fjernbusterminal i København

Onsdag 29. maj 2019 kl: 15:39
Af: Redaktionen

Ingerslevsgade, som en stor del af fjernbusoperatørerne i Københavnsområdet bruger som holdeplads, vil være spærret torsdag 30. maj som følge af gadefesten Distortion. Lukningen giver store vanskeligheder for fjernbuskørslen. Michael Nielsen, der er administrerende direktør i Dansk PersonTransport fremhæver, at situationen endnu en gang understreger behovet for en fjernbusterminal i København

Den årlige gadefest Distortion, der afholdes mellem 29. maj og 2. juni vækker liv og glade dage i Københavns gader. Festen er dog en udfordring for de fjernbusoperatører, der ikke kan afvikle deres kørsel fra Ingerslevsgade, som af mange operatører anvendes som holdeplads. Gaden vil nemlig være spærret torsdag 30. maj, hvilket stiller store krav til de påvirkede operatører, der nu skal finde en anden holdeplads at afvikle kørslen fra.


En uheldig situation
For at undersøge, hvilken betydning situationen har for de påvirkede fjernbusoperatører, har Dansk PersonTransport taget en snak med FlixBus, som er en af de busoperatører, der har holdeplads på Ingerslevsgade. Torsdag skal alle deres busser bruge Valby St. som holdeplads i stedet for Ingerslevsgade, hvilket betyder, at der bliver pres på pladsen på Valby St.


FlixBus har foretaget flere foranstaltninger for at kunne betjene kunderne i København på den bedst mulige måde trods afspærringen af Danmarks største fjernbusholdeplads på den pågældende dag.


- Blandt andet kommunikerer vi ændringen ud til vores kunder og sætter ekstra mandskab ind på holdepladserne i både Ingerslevsgade og Valby St. for at informere og hjælpe de kunder, som måtte have misset vores henvendelser, siger Winnie Højer, der er landechef for FlixBus Danmark. 


Hun oplyser, at flere tusinde passagerer vil blive påvirket af torsdagens afspærring i den indre by.


- Vi går altid ind for en god fest, men har selvfølgelig størst fokus på vores passagerer, som kan risikere at opleve gener på deres rejse på grund af afspærringen. Vi håber, at det vil glide på bedst mulige måde under de forudsætninger, som vi har denne dag, siger Winnie Højer.


Fire år til en fjernbusterminal
Ifølge Dansk PersonTransport’s administrerende direktør Michael Nielsen understreger situationen, at der er stort behov for en fjernbusterminal i København, hvilket organisationen efterhånden har råbt højt om flere gange gennem årene.


- Spærringen af Ingerslevsgade som følge af Distortion eksemplificerer virkelig nødvendigheden af en fjernbusterminal i København. Der bliver i denne tid snakket meget om, at fjernbusser som en del af den kollektive trafik, giver øget mobilitet og valgfrihed til borgerne. Derfor giver det ikke mening, at myndighederne ikke har reageret hurtigere, når vilkårene er så ringe, som de er i København. Nu må vi appellere til, at planerne om en fjernbusterminal bliver gjort til virkelighed uden unødige forsinkelser. Vi forstår godt, at ting tager tid, og vi er tilfredse med, at Vejdirektoratet har fremsat en konkret plan, men fire års yderligere ventetid er godt nok lang tid, siger han.


Interesserede kan læse mere om konsekvenserne af gadefesten i København her:





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst