Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færgerederi hejser regnbueflaget

Onsdag 29. maj 2019 kl: 10:29
Af: Redaktionen

For andet år i træk har den svenske rederikoncern, Stena Line, indgået et samarbejde med EuroPride. Det betyder, at rederiet fra 1. - 16. juni hejser regnbueflaget og hylder med budskabet "Alle om bord!" mangfoldigheden over hele Europa. Samarbejdet med EuroPride er et af Stena Lines initiativer til at øge fokus på Ligestilling og inklusion. Stena Line har besluttet at gøre uddannelse i mangfoldighed og anti-chikane til en obligatorisk del af introduktionsforløbet for alle nye medarbejdere og ledere

- Hos Stena Line byder vi alle velkommen. Uanset om du ønsker at arbejde her, rejse med os eller være en af vores forretningspartnere. Derfor er vi stolte af igen i år at støtte EuroPride og de værdier omkring lighed og mangfoldighed, som de repræsenterer. Diskrimination af enhver art hører ikke hjemme hos Stena Line, siger Ian Hampton, der er Chief People & Communications Officer hos Stena Line.


Under EuroPride fra 1. til 16. juni hejser Stena Line regnbueflaget på en række af sine skibe og terminaler over hele Europa, og samtidig vil de fortsætte med at behandle temaet på selskabets digitale kanaler, som hjemmesider, sociale medier og digitale skilte om bord på skibene.
 

Ved at involvere alle Stena Lines otte regioner sendes et vigtigt signal om, at selskabet er forenet i at støtte lige rettigheder og muligheder for alle, og at Stena Line gør deres for at fremme en verden med tolerance og forståelse snarere end chikane og diskrimination. Således indeholder årets slogan "Alle om bord!" netop dette budskab.
 

- Vi har over 7.200 medarbejdere, der arbejder sammen om at skabe en stor oplevelse for alle vores kunder og vigtigst af alt at få dem til at føle sig velkommen. For at dette kan lykkes, er vi nødt til at sikre, at vi har et bæredygtigt arbejdsmiljø, der er fri for chikane, hvor alle får de samme muligheder uanset alder, religion, køn, kønsidentitet, seksuel orientering, etnicitet eller handicap, siger Margareta Jensen Dickson, Head of People hos Stena Line.
 

Det er grunden til, at Stena Line har besluttet at gøre uddannelse i mangfoldighed og anti-chikane til en obligatorisk del af introduktionsforløbet for alle nye medarbejdere og ledere. Rederiet lancerer også et ligestillings- og inklusionsråd, der vil overveje alle områder, hvor der kan ske forbedringer inden for diversitets- og ligestillingsområderne, såsom hvordan de tiltrækker, rekrutterer og udvikler deres folk.


Ligestilling og Inklusion er et nyt fokusområde inden for bæredygtighed hos Stena Line. Stena Lines bæredygtighedsstrategi er baseret på fokusområder, som er knyttet til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Ligestilling og inklusion blev i 2018 søsat som det femte fokusområde, som supplement til de eksisterende fire områder - Ren energi, Sundhed og velvære, Livet under vandet, og Ansvarligt forbrug. I forbindelse med Ligestilling og inklusion er de langsigtede mål et minimum af 30 procent kvindelige ledere inden 2022 og en nul-tolerance overfor chikane, da det er rederikoncernens mål at skabe en arbejdsplads helt uden chikane. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst