Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Socialdemokratiet lover en milliard til at bekæmpe social dumping

Mandag 27. maj 2019 kl: 14:03
Af: Redaktionen

Socialdemokratiet vil indføre ID-kort på byggepladser og skrappere regler i transportbranchen - og straffe brug af illegal arbejdskraft markant hårdere. Udspillet, hvor Socialdemokraterne vil bruge 250 millioner kroner årligt for at dæmme op for social dumping, bliver modtaget positivt af 3F

Antallet af udenlandske firmaer, der slår sig ned i Danmark, er støt stigende. Det betyder også, at der kommer flere udenlandske firmaer til landet, som ikke efterlever reglerne - eksempelvis undlader at indbetale moms og skat - og måske betaler en lavere løn, end de er forpligtet til. Det vil Socialdemokratiet gøre op med, hvis partiet kan få flertal til en øget indsats efter valget til Folketinget 5. juni. I et nyt udspil foreslår partiet, at indsatsen mod social dumping på arbejdsmarkedet får en saltvandsindsprøjtning på 250 millioner kroner om året.
de næste fire år.


- Det er hamrende godt! Når man i fire år har talt for regeringens døve øren, så er det her udspil noget, der batter. Det er på høje tid, at der er politikere, som reelt vil tage et konkret ansvar for at sikre en permanent indsats mod social dumping i stedet for bare at snakke om det, siger Henning Overgaard, forbundssekretær i 3F, og fortsætter:


- Udspillet er bestemt et afgørende tiltag, der tager de stigende udfordringer alvorligt. Det her har en kaliber, der kan tage kampen op mod den udnyttelse af udenlandske arbejdere, der misbruges til at presse danske arbejderes løn- og arbejdsforhold.


Socialdemokratiet vil øge kontrollen med udenlandske firmaer, der arbejder i Danmark, indføre ID-kort på landets byggepladser, så man eksempelvis kan kontrollere registrering hos Skattestyrelsen og i RUT-systemet samt misbrug af falske selvstændige. 
Socialdemokratiet vil også have hævet bøderne for at ansætte illegal arbejdskraft og åbne for, at man kan miste retten til at drive virksomhed. Derudover vil Socialdemokratiet genindføre reglen om, at Skattestyrelsen har lov til at kontrollere byggeri på privat grund.


På transportområdet vil Socialdemokratiet øge kontrollen for at forbygge social dumping. Både SS og Enhedslisten har været ude med forslag om lignenden tiltag.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst