Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Socialdemokratiet lover en milliard til at bekæmpe social dumping

Mandag 27. maj 2019 kl: 14:03
Share  


Af: Redaktionen

Socialdemokratiet vil indføre ID-kort på byggepladser og skrappere regler i transportbranchen - og straffe brug af illegal arbejdskraft markant hårdere. Udspillet, hvor Socialdemokraterne vil bruge 250 millioner kroner årligt for at dæmme op for social dumping, bliver modtaget positivt af 3F

Antallet af udenlandske firmaer, der slår sig ned i Danmark, er støt stigende. Det betyder også, at der kommer flere udenlandske firmaer til landet, som ikke efterlever reglerne - eksempelvis undlader at indbetale moms og skat - og måske betaler en lavere løn, end de er forpligtet til. Det vil Socialdemokratiet gøre op med, hvis partiet kan få flertal til en øget indsats efter valget til Folketinget 5. juni. I et nyt udspil foreslår partiet, at indsatsen mod social dumping på arbejdsmarkedet får en saltvandsindsprøjtning på 250 millioner kroner om året.
de næste fire år.


- Det er hamrende godt! Når man i fire år har talt for regeringens døve øren, så er det her udspil noget, der batter. Det er på høje tid, at der er politikere, som reelt vil tage et konkret ansvar for at sikre en permanent indsats mod social dumping i stedet for bare at snakke om det, siger Henning Overgaard, forbundssekretær i 3F, og fortsætter:


- Udspillet er bestemt et afgørende tiltag, der tager de stigende udfordringer alvorligt. Det her har en kaliber, der kan tage kampen op mod den udnyttelse af udenlandske arbejdere, der misbruges til at presse danske arbejderes løn- og arbejdsforhold.


Socialdemokratiet vil øge kontrollen med udenlandske firmaer, der arbejder i Danmark, indføre ID-kort på landets byggepladser, så man eksempelvis kan kontrollere registrering hos Skattestyrelsen og i RUT-systemet samt misbrug af falske selvstændige. 
Socialdemokratiet vil også have hævet bøderne for at ansætte illegal arbejdskraft og åbne for, at man kan miste retten til at drive virksomhed. Derudover vil Socialdemokratiet genindføre reglen om, at Skattestyrelsen har lov til at kontrollere byggeri på privat grund.


På transportområdet vil Socialdemokratiet øge kontrollen for at forbygge social dumping. Både SS og Enhedslisten har været ude med forslag om lignenden tiltag.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Udfasning af benzin- og dieselbiler i EU er på transportministerens liste
- Vognmand fejrede 25-års jubilæum med ny bil
- Toldstyrelsen opruster på kontrollen af postpakker
- Skraldebiler har hentet omkring 700 læs sorteret affald
- Jobmesser skal afhjælpe chaufførmangel
- Fagfolk køber sønderjysk transportvirksomhed
- Tørring-vognmand medbringer truck nummer to
- Højteknologisk brandbil skal øge sikkerheden ved lastbilbrande på Storebæltsbroen
- Politiet landet over kontrollerede tunge køretøjer
- Lastbil- og busdirektør har været 25 år i samme virksomhed
- Bornholmslinjen er klar med næste års fartplan
- Den tre-akslede overføringsanhænger har lang bogie

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst