Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Maritim virksomhed i Vendsyssel skal levere fire generatorsæt til ekspeditionsrederi

Tirsdag 14. maj 2019 kl: 10:20
Share  


Af: Redaktionen

Den nordjyske maritime servicevirksomhed, VMS Group A/S i Frederikshavn, har aftalt levering af yderligere fire generatorsæt til det amerikanske ekspeditionsrederi Lindblad Expeditions. Aftalen med ekspeditionsrederiet Lindblad Expedition er indgået præcis et år efter af den første aftale om levering af generatorsæt bestående af GE Transportations marinemotorer

Maritim virksomhed i Vendsyssel skal levere fire generatorsæt til ekspeditionsrederi
VMS Group A/S skal levere GE Transportation-motorerne L250 og V250, der lever op til miljøkravene i regelsættene EPA Tier 4 og IMO Tier III uden brug af SCR-efterbehandlingssystem (Selective Catalytic Reduction) eller brugen af kemikaliet urea (handelsnavn: AdBlue) om bord. Motorerne består af et opgraderet kontrolsystem, HP Common Rail brændstofsystem, to-trins turbolader og avanceret recirkulation af udstødningsgas (EGR). 


Ved at leve op til miljøkravene uden SCR-efterbehandling, doserings- og overvågningsudstyr og urea-tanke, sparer installationen op til 75 procent plads ombord på fartøjet. Der til kommer, at man også sparer også alle de udgifter, der er forbundet med indkøb, installation samt vedligeholdelse af dette ekstra udstyr.


Den avancerede teknologi bag denne type motor betyder blandt andet reducerede emissioner af NOx og sodpartikler. Dertil kommer driftssikkerhed. Det specielle design, som VMS Group selv står bag, med dobbelt elastisk montering giver en betydelig reduktion af alle vibrationer.


Med ordren har VMS Group konsolideret sig som leverandør af totalløsninger til en krævende og kvalitetsbevidst branche. 


Design af generatorsæt
Den første motorordre til Lindblad Expeditions er blevet leveret her i foråret, mens den nyeste ordre er planlagt til levering i foråret 2020. Udover salget af motoren står VMS Group for at opbygge og designe hele generatorsættet, herunder såvel design af bundrammer som de tekniske beregninger af vibrationer og støjniveauer samt montage og idriftsættelse ombord på det nye ekspeditionsskib.


Skibet, der endnu er unavngivet, bliver det tiende i Lindblad-flåden og bygges på det norske Ulstein Værft.


- VMS Group har igennem flere år udført fremragende og pålidelig service på vores fartøjer, og nu har de bevist, at de også kan levere en samlet motorløsning, siger Chris Foong, der er underdirektør for Fleet Operations hos Lindblad Expeditions.


Store krav til design
Både støj og vibrationer er dæmpet betydeligt i designet af det nye generatorsæt, hvilket ikke er uden betydning for et rederi, der tilbyder sine gæster at komme helt tæt på dyrelivet, blandt andet i havene omkring Antarktis.


- Ikke mindst de store krav til reduktion af støj og vibrationer stiller nogle særlige krav til designet. Her kommer synergien i vores mange kompetencer virkelig i spil, og de erfarne folk i vores engineering-afdeling har arbejdet hårdt for at finde frem til den mest optimale løsning, siger Kim Rasmussen, salgsdirektør i VMS Group og fortsætter:


- Det faktum, at denne motor opfylder de strenge krav til reduktion af NOx og sodpartikler, der er fastsat af EPA Tier 4 og IMO Tier III, er et vigtigt kriterium for Lindblad Expeditions i deres valg af motoren fra GE Transportation.


- Vi er stolte af at samarbejde med VMS Group om at forsyne Lindblad Expedition-flåden med motorkraft, siger Tammy Gromacki, direktør for Marine, Stationary, and Drill hos GE Transportation. 


- Det er virkelig imponerende, hvad VMS Group har præsteret i udviklingen og designet af disse generatorsæt. De er optimeret på en måde, der minimerer både støj og vibration i højere grad end i vores standard-setup, og det kan helt klart tiltrække selv de mest krævende projekter, siger han videre.


Kompetenceløft
For VMS Group betyder ordren et betydeligt kompetenceløft, idet virksomheden kan føje en specialisering i denne motortype til CV’et. Samtidig trækkes der i udførelsen på alle husets kompetencer, der spænder lige fra salg over projektering, design og ingeniørtjenester som de tekniske beregninger af vibrationer og støjniveau til selve samlingen og installationen af de nye generatorsæt.


Fakta: 
  • VMS Group A/S dækker et bredt spektrum af kompetencer, salg og serviceydelser indenfor den maritime verden og offshorebranchen.
  • Virksomheden har hovedsæde i Frederikshavn og en afdeling i Brasilien
  • Blandt kerneydelserne er: Reparation og vedligehold af gear, propeller og dieselmotorer. Reparation, vedligehold og afbalancering af turboladere til skibsmotorer. Salg af reservedele, motorer og gear. Design og projektledelse
  • VMS Groups agentur på GE Transportations L250 og V250-motorer dækker det skandinaviske, det tyske og det brasilianske marked.
  • GE Transportation-motorerne L250 og V250 lever op til de skrappe miljøkrav i regelsættene EPA Tier 4 og IMO Tier III fra hhv. Environmental Protection Agency, EPA, og den Internationale Maritime Organisation, IMO
  • Teknologien bag motoren overflødiggør behovet for et SCR-efterbehandlingssystem (Selective Catalytic Reduction) med behov for at opbevare eller bruge urea om bord. Det frigør last- og tankkapacitet samt sparer de udgifter, der er forbundet med indkøb, installation samt vedligeholdelse af dette ekstra udstyr
  • Motorerne består af et opgraderet kontrolsystem, HP Common Rail brændstofsystem, to-trins turbolader og avanceret recirkulation af udstødningsgas (EGR)
  • Lindblad Expeditions er et marinebaseret ekspeditionsselskab med hovedkontor i New York og med marinedriften baseret i Seattle
  • Lindblad Expeditions tilbyder nyskabende natur- og dyrelivsekspeditioner til seks verdensdele, herunder også polarområderne, og rederiet arbejder for miljøbevarelse og global bæredygtig turisme
  • Det nye skib, som bliver det 10. i flåden, bygges på Ulstein Værft i Norge og planlægges leveret i foråret 2021


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny lederuddannelse har maritimt fokus
- Færgefarten fortsætter fremdriften
- Maritim digitalisering skaffer Søfartsstyrelsen nominering til europæisk pris
- Rederier vil have flere kvinder med ombord
- Genbrugsområde ligger klart til skibe
- El-infrastruktur til færger skal på plads
- Forskere undersøger nyt og mere bæredygtigt brændstof til skibe
- Lavere priser på færgebilletter er et emne på generalforsamling
- Havn på spidsen tager på messe
- Autotransportør får mere havneplads
- Havneselskab sælger havn på Fyn
- Ny hotline skal hjælpe søfarende

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst