Klik venligst



  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Krydstogtindustrien vil være mere bæredygtighed

Tirsdag 7. maj 2019 kl: 13:03
Share  


Af: Redaktionen

29 krydstogtdestinationer har underskrevet et manifest om øget bæredygtighed. Det er resultatet af en internationale krydstogtkonference, der har fundet sted i København

Krydstogtindustrien vil være mere bæredygtighed
Over 160 repræsentanter fra den internationale krydstogtindustri er i disse dage samlet i København, hvor en international krydstogtkonference løb af stablen tirsdag. Konferencen stillede skarpt på Østersøregionen som bæredygtig destination og er et samarbejde mellem Cruise Baltic, Copenhagen Malmö Port, Københavns Kommune og Miljøministeriet.
Samtlige 29 deltagende destinationer, som er fordelt i 7 lande, skrev under på det nye manifest, Cruise Baltic Sustainability Manifesto, der har fokus på nedbringelse af luftforurening og trængsel i Østersøregionens havne og byer. 

Krydstogtindustrien skal være mere bæredygtig. Det var der enighed om på krydstogtkonferencen i København 7. maj. Fra venstre: Tor Christian Sletner, Vice President Maritime CLIA Europe, Stefan Scheja, Manager Cruise and Ferry Ports of Stockholm, Claus Bødker, Direktør Cruise Baltic, Frank Jensen, Overborgmester København, Michael McCarthy, Bestyrelsesformand Cruise Europe, Mikkel Aarø-Hansen, CEO Wonderful Copenhagen, Barbara Scheel Agersnap, CEO Copenhagen Malmoe Ports.


- Det er en forudsætning for arbejdet med den grønne omstilling i krydstogtbranchen, at der er enighed om, at både byer, havne og rederier yder den nødvendige indsats. Derfor er det et afgørende skridt mod en mere bæredygtig fremtid, vi nu har taget, og det er fantastisk at opleve så stor opbakning og motivation på tværs af hele branchen, siger direktør i Cruise Baltic, Claus Bødker.
 

Konferencen præsenterede en række anbefalinger og teknologiske løsninger, der kan bidrage til indfrielse af de grønne mål for Østersøens krydstogtdestinationer.
 

Landstrøm var et af de centrale temaer på konferencen, der blandt andet belyste erfaringerne fra Kristiansand Havn. Også på trængselssiden var der mange input. Et af dem kom fra Wonderful Copenhagen, der påviste, at tilfredsheden blandt krydstogtgæster i Købehavn er større, jo flere bydele de besøger. Det understøtter tanken om at sprede gæsterne ud over større arealer og dermed undgå trængsel.
 

- Ingen er mere interesseret i at komme miljøproblematikken til livs, end krydstogtindustrien selv. Konferencen markerede begyndelsen på en grønnere fremtid og et stærkt, globalt samarbejde. Nu vender vi alle sammen hjem for at eksekvere på de mål, vi har sat, siger Claus Bødker.
 

Konferencen fandt sted på Langelinie i København og blev startskuddet til Miljø- og Fødevareministeriets internationale projekt om mindre luftforurening ved kajen fra krydstogtsskibe i Østersøregionen. Projektet løber fra 2019 til og med 2022.


Om Cruise Baltic:
  • Cruise Baltic blev stiftet I 2004 som et netværk af 12 krydstogtdestinationer i Østersøregionen. Siden er netværket vokset og tæller i dag 29 Østersø-destinationer.
 




Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lokaludviklet el-skraldebil præsenteres ved Aabenraa Rådhus
- Tankstation klar med “flydende naturgas” til dieselmotorer
- Europas største fjernbusudbyder investerer i alternativ brændstofteknologi.
- Internationalt mobilitetsselskab vil være klimaneutral
- Genbrugsområde ligger klart til skibe
- El-infrastruktur til færger skal på plads
- Forskere undersøger nyt og mere bæredygtigt brændstof til skibe
- Øget indkøb trækker CO2-udledning op
- Midtjysk kommune sætter strøm til skraldet
- Politisk flertal for at Aarhus Havn skal have landstrømsanlæg
- Grønne løsninger til energilagring kan få støtte
- S-Regeringen vil oprette klimaudvalg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst