Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Lavprisflyselskab fløj med flere passagerer i april

Tirsdag 7. maj 2019 kl: 11:49
Share  


Af: Redaktionen

Trafiktallene for april fra det norske flyselskab, Norwegian, viser, at der var over 3,1 millioner passagerer i selskabet fly, hvilket er en stigning på tre procent sammenlignet med april sidste år. Tallene for april er ikke direkte sammenlignelige med samme måned sidste år på grund af påsken. Norwegian peger på, at samlet set viser marts og april en positiv udvikling

I april fløj 3.137.608 passagerer med Norwegian, hvilket er 88.359 flere end i samme måned i 2018. Den totale trafik (RPK) steg med 11 procent og kapaciteten (ASK) med syv procent. Belægningsgraden var på 86,1 procent - en stigning på 3,1 procentpoint.


Norwegian fremhæver, at påsken altid påvirke tallene positivt. I år faldt påsken i april, hvilket betyder, at indtægterne per tilgængelige sædekilometer (RASK) var højere i år sammenlignet med sidste år. 


Hvis man sammenligner marts og april samlet set i år med samme periode sidste år, steg belægningsgraden med 1,8 procentpoint, og yielden med 6,9 procent. Antal passagerer steg med fire procent, ASK steg med ni procent, og RASK steg med otte procent. Der var også noget større efterspørgsel den sidste uge i april på grund af pilotstrejken hos konkurrenten SAS i Skandinavien.


Norwegian gennemførte 98,9 procent af de planlagte flyvninger i april. Selvom selskabets Boeing 737 MAX-fly fortsat er taget ud af drift, blev passagerene kun påvirket i lille grad. Selskabet lagde blandt andet en række flyvninger sammen og tilbød kunderne alternative afrejsetidspunkter for at løse situationen på bedst mulige måde. Punktligheden var på 83,4 procent i april.


- Jeg er meget tilfreds med den positive udvikling i april og de to sidste måneder samlet set, både når det gælder antal passagerer, indtægter og punktlighed. Fremover skal vi fortsætte med at arbejde målrettet på at styrke lønsomheden og samtidig tilbyde de rejsende god kvalitet til en lav pris og ikke mindst branchens nyeste og mest miljøvenlige flyflåde, siger koncernchef Bjørn Kjos.


Norwegian fik leveret en fabriksny 787 Dreamliner i april. Selskabet blev i april det største udenlandske flyselskab i New York-regionen.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- November blev en stille måned i lufthavnen på Amager
- Direkte flyforbindelse til Japan lander i en anden lufthavn
- Nyt brændstofeffektivt fly skal fragte passagerer ud i verden
- FN's klimatopmøde sætter fokus på transportområdet
- Lavprisflyselskab tilbyder CO2-kompensation og underskriver FN-program for klimainitiativer
- Transportministre mødes i Bruxelles
- Toldere beslaglægger 4,4 kg heroin i Københavns Lufthavn
- Klimapanel udpeger de mest effektive danske klimaløsninger
- Norsk lavprisflyselskab justerer sit langdistanceprogram
- Forskydning af tværbane skal fremtidssikre Københavns Lufthavn
- Erhvervslivets EU- og Regelforum er klar til at kæmpe for bedre og enklere regulering
- Norsk lavprisflyselskab får ny koncernchef

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst