Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION OM VLAK-REGERINGENS AFFALDSUDSPIL:

Udspillet når ikke helt i mål

Torsdag 2. maj 2019 kl: 14:06
Share  


Af: Redaktionen

VLAK-Regeringen vil med en ny reform af affaldssektoren, der bliver lagt frem med højst halvanden måned til næste valg til Folketinget, sikre, at mere affald i fremtiden bliver genanvendt i stedet for at blive brændt og dermed blive brugt til el-produktion og opvarmning. Transportorganisationen ITD deler regeringens grønne ambition og opfordrer samtidig til, at partierne hurtigst muligt tager udspillet med til forhandlingsbordet

Regeringens udspil indeholder en lang række tiltag, der skal gøre Danmark til et foregangsland for den grønne omstilling med fokus på forebyggelse af affald og mere genanvendelse. For ITD er en modernisering af sektoren afgørende, hvis Danmark skal nå i mål med omstillingen til cirkulær økonomi.  


- Omstillingen til mere genanvendelse kommer desværre ikke af sig selv. Den kræver kort og godt et opgør med den nuværende og forældede regulering af affaldssektoren, hvor kommunerne i dag har monopol på store dele af både indsamlingen og behandlingen af affaldet. Derfor er vi også grundlæggende tilfredse med regeringens udspil, der lægger op til en generel konkurrenceudsættelse af sektoren, siger Lasse Kristoffersen, der er politisk konsulent i ITD.


ITD peger på, at indsamlingen af husholdningsaffaldet ikke er en del af udspillet, og dermed når man efter organisationens opfattelse heller ikke denne gang helt i mål. 


- Det reviderede udspil indeholder en række positive tiltag fra den foregående forsyningsstrategi, men i ITD er vi ærgerlige over, at man - heller ikke i denne omgang - ønsker at konkurrenceudsætte indsamlingen af husholdningsaffaldet. Det vil vi naturligvis fortsat kæmpe for i de kommende forhandlinger, siger Lasse Kristoffersen.   


Udspillet indebærer blandt andet, at det forbrændingsegnede erhvervsaffald skal indsamles af private virksomheder, kortere sagsbehandlingstider for tilladelser til import og eksport af affald, mere rimelige affaldsforbrændingstakster samt konkurrenceudsættelse af behandlingen af det genanvendelige affald.  


Interesserede kan læse mere om udspillet her:

Reform skal sikre, at mindre mængder affald går op i røgUdspillet ken ses her:Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lokaludviklet el-skraldebil præsenteres ved Aabenraa Rådhus
- Tankstation klar med “flydende naturgas” til dieselmotorer
- Europas største fjernbusudbyder investerer i alternativ brændstofteknologi.
- Internationalt mobilitetsselskab vil være klimaneutral
- Genbrugsområde ligger klart til skibe
- El-infrastruktur til færger skal på plads
- Forskere undersøger nyt og mere bæredygtigt brændstof til skibe
- Øget indkøb trækker CO2-udledning op
- Midtjysk kommune sætter strøm til skraldet
- Politisk flertal for at Aarhus Havn skal have landstrømsanlæg
- Grønne løsninger til energilagring kan få støtte
- S-Regeringen vil oprette klimaudvalg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst