Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION OM VLAK-REGERINGENS AFFALDSUDSPIL:

Udspillet sikrer ikke konkurrencen for transport

Torsdag 2. maj 2019 kl: 12:23
Share  


Af: Redaktionen

VLAK-Regeringen har lagt et udspil om øget genanvendelse og cirkulær økonomi på bordet. VLAK-Regeringen ønsker med sit nye affaldsudspil, der kommer kort før folketingsvalget, at Danmark forebygger og genanvender en større andel af affaldet og sender meget mindre til forbrænding. Det forudsætter en styrket indsats inden for genanvendelse, hvor Danmark forbrænder en alt for stor andel af affaldet til skade for miljøet og klimaet. Vognmandsorganisationen DTL peger på, at VLAK-Regeringen med sit udspil, der har en hvid forside med sort skrift, glemmer at sikre konkurrencen om transportopgaven og dermed fastholder, at hver kommune kan starte deres eget vognmandsfirma, hvis de ønsker det


- Det er svært at være uenig, og vi bakker også op om udspillets målsætning, siger DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard og fortsætter: 


- Men selv om udspillet ser på krav til grønnere transport, glemmer man at sikre konkurrencen om transportopgaven og bevarer dermed muligheden for, at hver lille kommune kan starte deres eget vognmandsfirma - finansieret af affaldskunderne. Det er en dårlig løsning. Kommunalbestyrelser er ikke sat i verden for at drive vognmandsvirksomhed. Det gør private firmaer bedre og billigere.


DTL’s direktør peger som eksempel på, at i København blev transporten grønnere, afhentningen regelmæssig, arbejdsforholdene gode og løsningen 100 millioner kroner billigere om året, da opgaven blev udbudt. Nu er transportdelen så annonceret hjemtaget med en ifølge DTL klar usikkerhed på alle parametre.


Grønnere retning
Erik Østergaard er enig med regeringen i, at Danmark har brug for en meget grønnere retning i forhold til affaldshåndteringen.


- Det har DTL efterlyst i rigtig mange år. Der blev taget nogle første spæde skridt med det politiske forlig om affaldssektoren i 2007, men siden har det været meget småt med grønne politiske tiltag på affaldsområdet. Danmark er derfor sakket længere og længere bagud efter de andre EU-lande i forhold til en fornuftig og ressourcebevarende håndtering af vores affald, siger han.


DTL peger på, at affaldsudspillet indeholder en række tiltag, der ændrer reguleringen, så den understøtter, at forbrændingen reduceres og genanvendelsen øges. Det gælder for eksempel modernisering af reguleringen af det forbrændingsegnede affald og reguleringen af det genanvendelige affald, det gælder kortere sagsbehandlingstider og mindre administration i affaldssektoren, en analyse af krav om el-/hybriddrevne skraldebiler og en analyse af private retur-, pant- og tilbagetagningsordninger for emballage.


- Regeringens udspil har her, få dage før valgudskrivelsen, ingen mulighed for at blive realiseret. Men det rummer mange gode tiltag i retning af at sikre bedre rammevilkår for en markedsbaseret grønnere håndtering af affaldet. Det bevirker, at virksomhederne kan få adgang til affaldet og det kan dermed give mening at investere i innovative grønne løsninger, der kan bevare ressourcerne i affaldet, så de kan bruges til nye produkter, siger han.


Interesserede kan læse mere om udspillet her:

Reform skal sikre, at mindre mængder affald går op i røgUdspillet ken ses her:
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lokaludviklet el-skraldebil præsenteres ved Aabenraa Rådhus
- Tankstation klar med “flydende naturgas” til dieselmotorer
- Europas største fjernbusudbyder investerer i alternativ brændstofteknologi.
- Internationalt mobilitetsselskab vil være klimaneutral
- Genbrugsområde ligger klart til skibe
- El-infrastruktur til færger skal på plads
- Forskere undersøger nyt og mere bæredygtigt brændstof til skibe
- Øget indkøb trækker CO2-udledning op
- Midtjysk kommune sætter strøm til skraldet
- Politisk flertal for at Aarhus Havn skal have landstrømsanlæg
- Grønne løsninger til energilagring kan få støtte
- S-Regeringen vil oprette klimaudvalg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst