Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportministeren vil til bunds i flyvelægesagen

Torsdag 11. april 2019 kl: 21:16
Share  


Af: Redaktionen

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har politianmeldt en nu afskediget styrelseslæge, som mistænkes for embedsmisbrug. For at komme til bunds i sagen nedsætter ministeren en task force, der skal undersøge, hvordan tilsynet med det flyvemedicinske område har været forvaltet i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Sundhedstjek af piloter er centralt for flysikkerheden. Fra Transportministeriet lyder det, at det  er dybt problematisk, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har været nødsaget til først at lukke og efterfølgende politianmelde en lægeklinik samt politianmelde den afskedigede styrelseslæge, der ejer klinikken. Lægen mistænkes for misbrug af sit embede, herunder misbrug af stempler, bevidst vildledning, med mere. 


For at få belyst omfanget samt genskabt en tillid til de flyvemedicinske tilladelser, der bliver givet i Danmark, nedsætter transportministeren en task force fra departementet, som skal komme til bunds i sagen og vurdere, om politianmeldelsen skal udvides til yderligere forhold og personer. Task forcen bistås af Kammeradvokaten.


- Det er dybt alvorligt, at der er mistanke om, at en ansat har misbrugt sit embede som styrelseslæge. Det har svækket tilliden til styrelsen som offentlig myndighed. Jeg er klar til at tage de nødvendige skridt, som skal sikre, at vi får ryddet op på området. Derfor ser jeg frem til at komme til bunds i sagen, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), der afventer resultatet af task forcens undersøgelser. 


Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen blev i slutningen af februar gjort opmærksom på uregelmæssigheder i den pågældende klinik. På baggrund af disse oplysninger, gennemførte styrelsen et opklaringsforløb, som ledte til, at styrelsen fredag 5. april lukkede klinikken Doctors.dk, som styrelseslægen ejer. Allerede 20. marts varslede Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen den pågældende styrelseslæge til afskedigelse. Efter partshøring blev styrelseslægen afskediget 5. april. Styrelseslægen har ikke været til stede i styrelsen siden varslingen 20. marts, hvor lægen ved samme lejlighed fik lukket sin adgang til alle it-systemer.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- November blev en stille måned i lufthavnen på Amager
- Direkte flyforbindelse til Japan lander i en anden lufthavn
- Nyt brændstofeffektivt fly skal fragte passagerer ud i verden
- FN's klimatopmøde sætter fokus på transportområdet
- Lavprisflyselskab tilbyder CO2-kompensation og underskriver FN-program for klimainitiativer
- Transportministre mødes i Bruxelles
- Toldere beslaglægger 4,4 kg heroin i Københavns Lufthavn
- Klimapanel udpeger de mest effektive danske klimaløsninger
- Norsk lavprisflyselskab justerer sit langdistanceprogram
- Forskydning af tværbane skal fremtidssikre Københavns Lufthavn
- Erhvervslivets EU- og Regelforum er klar til at kæmpe for bedre og enklere regulering
- Norsk lavprisflyselskab får ny koncernchef

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst