Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Grænsependlere skal betale skat til arbejdsstedets kommune

Tirsdag 2. april 2019 kl: 11:58
Share  


Af: Redaktionen

I en årrække har Aabenraa Kommune sammen med de øvrige sønderjyske kommuner arbejdet på at gøre opmærksom på problemstillingen om manglende skattebetaling fra grænsependlere til den kommune, de arbejder i


Skatteminister Karsten Lauritzen (V) åbner for, at der i fremtiden kan arbejdes med en model foreslået af Aabenraa Kommune i arbejdet med at identificere, hvor grænsependlere betaler denn skat, de skal betale i Danmark. Aabenraa Kommune foreslår, at personer, som eksempelvis arbejder i Aabenraa Kommune, men bor i udlandet, kan identificeres ud fra sundhedskort udstedt i Aabenraa Kommune. Samtidig åbner skatteministeren overfor Folketinget for at lave en økonomisk fordeling mellem kommunerne ud fra, hvor grænsependlernes skat betales


- Vi har arbejdet på det her i mange år, og jeg er glad for, at ministeren og resten af Folketinget lytter til os. I en del år har vi fået af vide, at det var umuligt at finde en teknisk model til fordeling af skatteprovenuet. Det er dette forhold, der nu er fundet en løsning på. Skatteindtægten kan skabe nogle gode rammevilkår, som gør, at vi ikke længere er afhængige af den årlige beskedne og et-årige støtte fra staten som kompensation for de manglende grænsependlerskatter, siger borgmester Thomas Andresen og fortsætter:


- Samtidig vil det også være en stor fordel, at det nu ikke længere er en nettoudgift for os som kommune at have grænsependlere. I sidste ende kommer det også virksomhederne i Aabenraa Kommune til gavn. Vi er i Aabenraa Kommune glade for, at de tyske medarbejdere er med til at holde vores virksomheder i gang. Vi er glade for den arbejdskraft, der bliver lagt i vores kommune, siger borgmesteren.


Over en årrække har den manglende skattebetaling til kommunen fyldt meget hos blandt andet de sønderjyske kommuner, som kunne se grænsependlernes skattekroner ende i statskassen til fordeling til alle landets kommuner frem for i kommunekassen i de kommuner, som har udgifterne til grænsependlere. Thomas Andresen håber, at der med en ny udligningsreform på den anden side af folketingsvalget kommer helt styr på fordelingen af blandt andet grænsependlerskat.


- Der er blevet taget et væsentligt skridt nu, og så håber vi, at det i udarbejdelsen af udligningsreformen bliver gjort helt færdigt. Jeg vil gerne sige stor tak til de sønderjyske folketingspolitikere på tværs af partier, som har været med til at italesætte den her problematik for resten af Folketinget. For mig at se er det endnu et godt argument for, hvorfor det er vigtigt at stemme lokalt, siger han og fortsætter:


- Fordelingen af skatteprovenuet for Aabenraa Kommune har Skatteministeriet regnet ud til at være mellem 85 og 96 millioner kroner. Herfra skal fratrækkes et ukendt beløb i mindre udligning, så Aabenraa Kommune forventer en ekstra skatteindtægt på mindst 50 millioner kroner. Det svarer stort set til det, kommunen står til at miste som følge af befolkningsfremgangen.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Renault Trucks T og T high kører ind i 2020 med øget komfort og mindre forbrug
- Vognmand i Gørding tipper 59 kubikmeter med ny fire-akslet
- Falck betaler bøde på 30 millioner kroner i konkurrencesag fra 2014-2015
- Vejdirektoratet har talt parkerede lastbiler
- Hverdagenes kampe om rastepladserne fortsætter
- Hver fjerde dødsulykke skyldes chancebetonet kørsel
- Politiske tiltag med effekt på kort sigt
- Vognmand i Thy har løftet brændstoføkonomien med nye biler
- Vejpakkeresultat kan sikre klarhed om reglerne i vejgodstransporten
- Vognmandsorganisation venter med at juble
- Der er opnået enighed om spilleregler for vejtransporterhvervet
- Elektriske Fuso-lastbiler er kørt ud på danske veje

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst