Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Aalborg Lufthavn havde færre rejsende i marts

Mandag 1. april 2019 kl: 12:49
Share  


Af: Redaktionen

Marts bød på en samlet tilbagegang i Aalborg Lufthavn på 6,5 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Lufthavnen peger på, at tilbagegangen skal ses i lyset af et reduceret vinterprogram. Forholdet, at påsken i år falder midt i april i stedet for som sidste år i slutningen af marts, har også påvirket passagertrafikken

I marts i år rejste 121.935 passagerer via Aalborg Lufthavn, hvilket er 6,5 procent færre end i marts sidste år, hvor antallet var 130.385.
 

I modsætning til marts sidste år var der i år ingen helligdage i marts. Det kan blandt andet ses i antallet af indenrigsrejsende, hvor 71.192 fløj til og fra København i år mod 70.964 sidste år. Det er en fremgang på 0,3 procent.


- Det er godt at se en fremgang i indenrigstrafikken, som betyder, at vi gik ud af marts med et godkendt resultat, hvor antallet af erhvervsrejsende til dels opvejede for det reducerede udenrigsprogram. Samtidig ved vi, at det skyldes, at påskedagene ligger i april i år i stedet for marts, der også betød færre udenrigsrejsende i marts 2019, da ugen op til påsken ofte giver anledning til en uge sydpå, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.
 

Antallet af udenrigsrejsende til og fra Aalborg Lufthavn faldt fra 44.970 passagerer i marts 2018 til 36.536 passagerer i marts 2019, hvilket svarer til en nedgang på 18,8 procent.


- Konsekvenserne efter konkursen af Primera Air skaber stadig nogle uundgåelige omstændigheder, der gør sig gældende i noget tid endnu, og vi skal nok forvente tilbagegang i de næste par måneder, siger Søren Svendsen.
 

Der var i marts 2019 14.207 charterrejsende til og fra Aalborg Lufthavn mod 14.451 i marts 2018. hvilket er en tilbagegang på 1,7 procent.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- November blev en stille måned i lufthavnen på Amager
- Direkte flyforbindelse til Japan lander i en anden lufthavn
- Nyt brændstofeffektivt fly skal fragte passagerer ud i verden
- FN's klimatopmøde sætter fokus på transportområdet
- Lavprisflyselskab tilbyder CO2-kompensation og underskriver FN-program for klimainitiativer
- Transportministre mødes i Bruxelles
- Toldere beslaglægger 4,4 kg heroin i Københavns Lufthavn
- Klimapanel udpeger de mest effektive danske klimaløsninger
- Norsk lavprisflyselskab justerer sit langdistanceprogram
- Forskydning af tværbane skal fremtidssikre Københavns Lufthavn
- Erhvervslivets EU- og Regelforum er klar til at kæmpe for bedre og enklere regulering
- Norsk lavprisflyselskab får ny koncernchef

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst