Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Smarte fartskriver kan skabe problemer

Mandag 18. marts 2019 kl: 12:06
Share  


Af: Redaktionen

Søndag 15. juni i år er skæringsdato for en ny smart tacho-graf. Fra den dato skal alle nye lastvogne i EU have den nye type tacho-grafer installeret. Kravet kan skabe problemer for vognmænd, der har biler under opbygning, som ikke kan nå at blve registreret inden skæringsdatoen

Hos vognmandsorganisationen DTL opfordrer Kran Blok Erfa-gruppen derfor medlemmerne til at være opmærksomme på, om de har nye lastvogne på vej til opbygning eller biler, der er ved at blive bygget op, men som ikke kan nå at blive førstegangsregistreret inden 15. juni. Ligeledes bør man være opmærksom på skæringsdatoen, når man køber nye lastvogne frem mod 15. juni - eksempelvis kranvogne, som ofte tager en længere periode at bygge op.


DTL Kran Blok Erfa har været i kontakt med De Danske Bilimportører, som også arbejder med udfordringen omkring skæringsdatoen for den nye smarte tachograf.


Ifølge DTL Kran Blok Erfa er der ikke udsigt til, at der kommer nogen form for dispensation på området. Chefkonsulent Ole Kirkelund hos De Danske Bilimportører siger til DTL Kran Blok Erfa, at kravet kan volde problemer af to grunde:
  • Der kan være forsinkelser hos fabrikanterne, fordi de nødvendige underleverancer også er forsinkede
  • Det kan være vanskeligt, dyrt eller måske umuligt at installere de nye intelligente tachografer i køretøjer, der for allerede har forladt fabrikken og er under længerevarende opbygning - og som ikke kan nå at blive indregistreret før 15. juni

Som udgangspunkt gives der ikke dispensation, fordi der ikke er tale om tab af køretøjernes typegodkendelse. Derfor kan hele regelsættet for dispensationer i henhold til direktiv 2007/46/EF ikke bruges. De Danske Bilimportører har sammen med Bilbranchen/DI bedt Færdselsstyrelsen om at vurdere, om der findes andre muligheder for dispensation eller overgangsordninger for især køretøjer under opbygning. Færdselsstyrelsen har meldt tilbage, at der ikke findes mulighed for dispensation.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Samarbejde på tværs af transportbranchen skal få flere kvinder i førersædet
- Regeringsdokument peger på transport som et indstatsområde
- Nu skal klimamål omdannes til handling
- Politiet anholder 31 personer i smuglersag
- Vognmand i Holstebro har taget to nye gardintrailere i brug
- Vi står klar til at hjælpe den nye regering
- Politisk forståelse ligger bag ny S-Regering
- Energiselskab siger OK ved åbningen af en ny Truck Diesel-station ved Herning
- CO2 sparer klimaet for CO2-udslip
- Socialdemokraterne danner mindretalsregering
- Trælast daffer derudad i ny tre-akslet lastbil med kran
- Vejdirektoratet melder om sommerferie travle lørdage med kø-risiko

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst