Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Amerikansk virksomhed etablerer bæredygtigt værft i Frederikshavn

Fredag 15. marts 2019 kl: 10:51
Af: Redaktionen

Amerikansk virksomhed etablerer bæredygtigt værft i Frederikshavn

Den amerikanske virksomhed Modern American Recycling Services, M.A.R.S. vil etablere sit første europæiske værft til genanvendelse af metal i Frederikshavn. Værftet på 280.000 kvadratmeter bliver verdens første værft opbygget fra bunden med det formål at nedbryde skrottede skibe og boreplatforme, så metallet kan genanvendes

På det moderne værft vil M.A.R.S. have et stærkt fokus på sikkerhed, bæredygtighed og miljø.


- Placeringen i Frederikshavn er ideel for vores etablering i Europa. Her får vi adgang til nogle af verdens mest trafikkerede sejlrender samt den gode infrastruktur på Frederikshavn Havn og i Danmark, siger den ansvarlige for M.A.R.S. etablering i Danmark. Iain Higham.


- Vi har desuden valgt Danmark, fordi der er et stærkt fokus på bæredygtig genanvendelse. I forbindelse med vores etablering har vi oplevet en meget proaktiv og professionel støtte fra lokale aktører og fra Invest in Denmark. Vi ser frem til at starte vores aktiviteter senere i 2019, siger han videre.


Værftet i Frederikshavn vil dække markedet for genanvendelse af skibe og olieplatforme fra Nordsøen. M.A.R.S. har blandt andet vundet kontrakten på ophugning og genanvendelse af de to hovedplatforme Tyra Øst og Tyra Vest fra Mærsks Tyrafelt i Nordsøen, som samlet vejer over 23.000 ton. Der er tale om den største ophugning og genanvendelse af offshore-konstruktioner i Danmarks historie.


M.A.R.S. interesse for Danmark opstod i forbindelse med en konference i Houston tilbage i 2015, hvor Frederikshavn Havn og Erhvervshus Nord introducerede den amerikanske virksomhed til de muligheder, som Frederikshavn Havn kunne tilbyde. Siden da har M.A.R.S. løbende besøgt Danmark og er i forløbet blevet støttet af Invest in Denmark, Erhvervshus Nord og Frederikshavn Kommune.


- Genanvendelse har været et af vores strategiske fokuspunkter omkring havneudvidelsen. Vi ser frem til opstarten af M.A.R.S. aktiviteter i Frederikshavn, der vil skabe omkring 200 job og bidrage til en øget godsomsætning, som vil udgøre en vigtig indtægtskilde for Frederikshavn Havn, siger bestyrelsesformand for Frederikshavn Havn Bo Uggerhøj og fortsætter:


- Samtidig er det vores forventning, at der vil skabes yderligere aktiviteter omkring genanvendelse i kølvandet på M.A.R.S. opstart.


M.A.R.S. vil begynde at rekruttere medarbejdere til værftet i den nærmeste fremtid. Værftet forventes at åbne i anden halvdel af 2019 og have over 200 ansatte, når det er fuldt udbygget.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst