Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

SAS er helt afgørende for Aarhus lufthavn’ succes

Tirsdag 22. januar 2019 kl: 18:08
Share  


Af: Redaktionen

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og administrerende direktør i SAS, Rickard Gustafson, bekræftede midt i januar en fælles interesse i nye ruter til Aarhus Lufthavn A/S - og derved i, at bidrage til en fortsat positiv udvikling af den østjyske lufthavn

Aarhus Kommune overtog ved årsskiftet 2016/2017 langt størstedelen (90,02 procent) af aktierne i Aarhus Lufthavn A/S og gik målrettet efter at sætte gang en turn around af lufthavnen, som på det tidspunkt befandt sig i en økonomisk svær situation. I dag er situationen vendt - passagertallet er steget med over 30 procent de seneste år.


På et møde med Rickard Gustafson, der er administrerende direktør og koncernchef i SAS, har borgmester Jacob Bundsgaard rost SAS for at spille en meget aktiv rolle i at udvikle Aarhus Lufthavn A/S ved at investere massivt i daglige ruter, som især tilgodeser det lokale erhvervslivs behov. Det har betydet, at Aarhus Lufthavn A/S nu gennemgår en særdeles positiv udvikling i antallet af passagerer, samt at også andre luftfartsselskaber har etableret nye ruter fra Aarhus - eksempelvis Easyjet og Ryanair.


- SAS’ store engagement i Aarhus Lufthavn A/S har haft stor betydning for udviklingen af Aarhus Lufthavn A/S, blandt andet i forhold til at vende opfattelsen af Aarhus Lufthavn A/S hos såvel erhvervsliv som andre passagerer, siger Jacob Bundsgaard og fortsætter: 


- Aarhus Kommune har naturligvis en stor interesse i et fortsat godt samarbejde med SAS om at tiltrække nye ruter til Aarhus Lufthavn A/S, og efter mødet i dag kan jeg med glæde konstatere, at SAS fortsat vil være engageret i at udvikle Aarhus Lufthavn.


Rickard Gustafson peger på, at SAS ser et stort potentiale i Aarhus. 


- Det er en spændende by, og udviklingen går rigtig stærkt i øjeblikket. Satsningen i Aarhus er en vigtig investering for SAS, og vi tror på videre udvikling og vækst i Aarhus Lufthavn. Vi er glade for at bidrage til den positive udvikling i Aarhus, hvor vi også bidrager til vækst, arbejdspladser og øget turisme. Vi ser en positiv udvikling i passagertal, og tror på videre opbakning fra vores kunder i Aarhus, siger han.


Aarhus Lufthavn A/S har i samarbejde med Aarhus Kommune været i dialog med en lang række af Aarhus-områdets virksomheder, som har indvilget i at bidrage med oplysninger om virksomhedens rejsedata. Disse data har spillet en vigtig rolle i forhold til valget af de nye destinationer.


SAS har i dag følgende ruter fra Aarhus Lufthavn A/S:
 • København - flere afgange alle ugens dage
 • Oslo - søndag- fredag
 • Stockholm - søndag - fredag
 • München - alle ugens dage
 • Nice - lørdag
 • Malaga - tirsdag og lørdag
 • Split - fredag og søndag
 • Mallorca - onsdag og lørdag
 • Rom - lørdag (opstart april 2019)
 • Faro - lørdag (opstart april 2019)
 • Manchester - mandag, onsdag og fredag (opstart april 2019)
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportministeren vil til bunds i flyvelægesagen
- Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen melder doctors.dk og virksomhedens indehaver til politiet
- Aalborg Lufthavn havde færre rejsende i marts
- DSV vil betale 30,5 milliarder kroner for Panalpina
- Panalpina-aktionær kan blive største aktionær i DSV
- Dansk og schweizisk transportkoncern er blevet enige om at slå sig sammen
- Lufthavn udvider ejerkredsen og styrker kapitalgrundlaget
- Norsk lavprisselskab vil flyve mellem København og Billund
- Lufthavnsforbindelser går over - men også på land
- Samarbejde må sikre omstilling af tung transport
- Direktør trækker sig fra sin post i nyt flyselskab
- Aalborg Lufthavn landede med et lavere passagertal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst