Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Udspil til sundhedsreform er et farvel til regionerne og deres kommunegrænseoverskridende busruter

Onsdag 16. januar 2019 kl: 14:20
Af: Jesper Christensen

Med VLAK-Regeringens forslag til en sundhedsreform vil regionerne blive nedlagt. Branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, peger på, at det helt afgørende, at den kollektive transport ikke bliver forringet af en reform, der gør de regionale trafikselskaber hjemløse, og hvor deres opgaver skal varetages af kommunerne


- Virksomheder i hele Danmark er afhængige af, at medarbejderne kan tage bussen til og fra arbejde. Derfor er det helt afgørende, at den kollektive trafik ikke bliver forringet af reformen, siger Michael Svane og fortsætter:


- Når vi spørger virksomhederne om, hvilke udfordringer de slås med, fremhæver de i stigende grad, at det er vigtigt med velfungerende kollektiv trafik. Det gælder ikke mindst gode lokale og regionale busforbindelser.


Michael Svane påpeger, at hvis regionerne bliver lagt i graven med en reform af det danske sundhedsvæsen, så må de regionale penge til den kollektive transport ikke lande i regionernes grav, men føres over til kommunerne.


- Samtidig skal kommunerne sørge for at prioritere den kollektive trafik. Vi er bekymrede for, om de ressourcer, som regionerne i dag bruger på kollektiv trafik, vil ende med at gå til andre opgaver i kommunerne, siger Michael Svane og fortsætter:


- Det er afgørende, at den kollektive trafik hænger sammen og lever op til passagerenes krav og forventninger.  Vi vil holde kommunerne fast på, at de skal prioritere den tværkommunale kollektive trafik. Vi vil gå aktivt ind i arbejdet med at udmønte reformen af den kollektive trafik over hele landet. Foreløbig ser vi frem til regeringens kommende udspil om organiseringen af den kollektive trafik i Hovedstadsområdet, siger Michael Svane.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst