Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Togproducent leverer det sidste tog til Skånetrafikken i denne omgang

Onsdag 9. januar 2019 kl: 12:11
Share  


Af: Redaktionen

Franske Alstom har leveret det sidste af de 30 yderligere regionale tog, som blev bestilt af Skånetrafikken i begyndelsen af 2015. Skånetrafikkens flåde af Coradia Nordic-tog - Pågatog - er dermed oppe på 99

- Med denne levering markerer Alstom sin position som Sveriges ledende leverandør af regionale tog. Coradia Nordic-toget har vist sig at være pålidelig og sikker og Skånetrafikken er nu en af de største tog-ejere i landet i en fortsat voksende region. Vi er meget glade for at have været deres partner på denne rejse, siger, siger Rob Whyte, der er administrerende direktør i Alstom Norden.


- Vi er glade for et godt samarbejde med Alstom som leverandører af de nye Pågatog. Vi har nu 99 Pågatog og er godt rustede til at møde nye kunder og en udvidelse af Pågatogstrafikken, siger Linda Westman, der er forretningschef i Skånetrafiken.


At køre kollektivt med tog giver et væsentligt mindre miljøaftryk, end tilsvarende transport i personbil. En rejse mellem Malmø og Helsingborg med Skånetrafikken i stedet for at køre med bil, giver 10 gange mindre koldioxidudslip. Man spare forholdsvis ca 8,5 kg CO2 per rejse.


De Coradia Nordic-tog, som nu leveres til Skånetrafikken består af fire vogne, er 74 meter lange og har en kapacitet på op til 510 passagerer. Togene kommer til at køre med en hastighed på op til 160 km/t. Coradia-togene kendetegnes af sikkerhed og ydeevne. Togene er bygget på Alstoms anlæg i Salzgitter i Tyskland.


Siden 2002 har Alstom solgt over 270 Coradia-tog solgt i Sverige, inklusiv SL, Norrtåg, Västtrafik och Östgötatrafiken. Totalt er der solgt over 3000 regionaltog i Europa og de anvendes i øjeblikket i Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Luxembourg, Holland, Portugal, Spanien, Sverige og Storbritanien.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Besværlighed fik idéen til at lyse - og lyset er tændt ud over Danmarks grænser
- Flexbussen er mere end almindelige
- Opmærksomhed er en god ting - det omvendte er farligt
- Vejdirektoratet udvider Motorvej E20 over Fyn
- Fredericia får besøg af flere krydstogtskibe
- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Aarhus Letbane indleder afsluttende testkørsler til Grenaa
- Metroen har åbnet de første meter til Cityringen
- Kunderne er kommet med ønsker til fremtiden busser
- Busser fra Setra og Mercedes-Benz fylder på busstand
- Iveco viser gas-busser på transportmesse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst