Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Togproducent leverer det sidste tog til Skånetrafikken i denne omgang

Onsdag 9. januar 2019 kl: 12:11
Af: Redaktionen

Franske Alstom har leveret det sidste af de 30 yderligere regionale tog, som blev bestilt af Skånetrafikken i begyndelsen af 2015. Skånetrafikkens flåde af Coradia Nordic-tog - Pågatog - er dermed oppe på 99

- Med denne levering markerer Alstom sin position som Sveriges ledende leverandør af regionale tog. Coradia Nordic-toget har vist sig at være pålidelig og sikker og Skånetrafikken er nu en af de største tog-ejere i landet i en fortsat voksende region. Vi er meget glade for at have været deres partner på denne rejse, siger, siger Rob Whyte, der er administrerende direktør i Alstom Norden.


- Vi er glade for et godt samarbejde med Alstom som leverandører af de nye Pågatog. Vi har nu 99 Pågatog og er godt rustede til at møde nye kunder og en udvidelse af Pågatogstrafikken, siger Linda Westman, der er forretningschef i Skånetrafiken.


At køre kollektivt med tog giver et væsentligt mindre miljøaftryk, end tilsvarende transport i personbil. En rejse mellem Malmø og Helsingborg med Skånetrafikken i stedet for at køre med bil, giver 10 gange mindre koldioxidudslip. Man spare forholdsvis ca 8,5 kg CO2 per rejse.


De Coradia Nordic-tog, som nu leveres til Skånetrafikken består af fire vogne, er 74 meter lange og har en kapacitet på op til 510 passagerer. Togene kommer til at køre med en hastighed på op til 160 km/t. Coradia-togene kendetegnes af sikkerhed og ydeevne. Togene er bygget på Alstoms anlæg i Salzgitter i Tyskland.


Siden 2002 har Alstom solgt over 270 Coradia-tog solgt i Sverige, inklusiv SL, Norrtåg, Västtrafik och Östgötatrafiken. Totalt er der solgt over 3000 regionaltog i Europa og de anvendes i øjeblikket i Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Luxembourg, Holland, Portugal, Spanien, Sverige og Storbritanien.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst