Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Mange fynske busser får nye køreplaner

Tirsdag 8. januar 2019 kl: 15:33
Share  


Af: Redaktionen

På søndag 13. januar skifter FynBus køreplaner for bybusserne i Odense og de regionale ruter på Fyn og Langeland. En række uddannelsesruter og nogle lokalruter i Faaborg får også nye køreplaner. Samtidig kan passagererne se frem til at komme hurtigere ind og ud ad busserne på mange ruter, da man fra søndag kan benytte alle døre til både ind- og udstigning

Baggrunden for ændringerne i køreplanerne er blandt andet, at det stigende antal biler på vejene og de mange vejarbejder, især i Odense, har betydet, at busserne over de senere år er længere tid om at køre de samme strækninger. Og det har haft stor betydning for kundernes oplevelse af den kollektive trafik.


FynBus har derfor justeret på afgangstiderne og på den tid, som busserne har til at køre de forskellige strækninger. Et andet tiltag er, at det fra søndag 13. januar er muligt at stige ind og ud af alle bussens døre i de regionale busser og i bybusserne i Odense, Svendborg, Nyborg og Middelfart. Med hurtigere ind- og udstigning af busserne forventer FynBus at reducere den tid, som busserne holder ved stoppestederne, og dermed rejsetiden. Man skal fremover ikke længere vise billet til chaufføren, men det er ens eget ansvar, at man har gyldig billet. Som noget nyt kan man i de fleste busser både checke ens rejsekort ind ved fordøren og midterdøren.


De ændre køreplaner omfatter også omlægning af nogle ruter. I Odense bliver Vestre Stationsvej ensrettet på grund af letbanearbejdet, og det betyder, at eksempelvis rute 41-42 mod Bolbro og Tarup fremover vil køre ad Vindegade i retning ud ad byen.


I Faaborg er de nye køreplaner lavet med udgangspunkt i, at busserne i Faaborg holder ved de nye stoppesteder på Banegårdspladsen (ved Lidl) i stedet for ved den gamle rutebilstation. De nye stoppesteder er dog ikke klar fra 13. januar, og derfor vil busserne i en periode stadig køre omkørsel til den gamle rutebilstation.


Nogle ruter får færre afgange
På enkelte regionale ruter vil der fremover være færre afgange om eftermiddagen, og på en del regionale ruter er der desuden reduceret i antallet af natbusafgange. Årsagen til disse ændringer er, at antallet af passagerer i de regionale ruter er faldet generelt. Der er derfor behov for at reducere udgifterne til buskørsel. 
 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Besparelser hos Midttrafik får Syddjurs Kommune til at overtage enkelte busruter
- Kommunerne skal overtage ansvaret for den kollektive trafik
- Udspil til sundhedsreform er et farvel til regionerne og deres kommunegrænseoverskridende busruter
- VLAK-Regeringen vil afskaffe regionerne
- FynBus’erne kører med nye takster fra 20. januar
- Priser på billetter og kort til tog ændrer sig 20. januar
- Politiet noterede 3.900 færdselsforseelser på skolevejene
- Nordjyllands Trafikselskab harmoniserer taksterne yderligere
- Passagerer kan reservere siddeplads i FlixBus’er
- Fynsk busvognmand er blevet idømt en bøde på 500.000 kroner
- Dækfirma få ny Key Account Manager i vest
- Ambulancen er en udbygget el-bil

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst