Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
SCANDLINES EFTER DOM I SØ- OG HANDELSRETTEN:

- Vi er dybt forundrede

Mandag 7. januar 2019 kl: 12:52
Af: Jesper Christensen

Sø- og Handelsretten har mandag afsagt dom i en sag, som Scandlines havde anlagt mod Femern A/S for brud på markedsføringsloven. Sø- og Handelsretten frikender Femern A/S, da ’ibrugtagningen af forbindelsen ligger i så fjern og usikker fremtid, at en forberedende opmærksomhedsskabelse omkring den faste Femern Bælt-forbindelse på nuværende tidspunkt ikke har en aktualitet, som gør markedsføringsloven anvendelig

Scandlines peger på, at Sø- og Handelsretten giver rederiet medhold i, at Femern A/S har udarbejdet og distribueret oplysningsmateriale, der er forkert og ifølge dommen ’notorisk bygger på helt fejlagtige oplysninger’. 


- Vi er tilfredse med, at retten er enig i, at Femern A/S’ materiale er misvisende, men vi må også tage til efterretning, at markedsføringslovens bestemmelser ikke finder anvendelse på et projekt, der har så lange udsigter og er omfattet af så stor usikkerhed som etableringen af Femern-tunnelen, siger Søren Poulsgaard Jensen, der er administrerende direktør i Scandlines.


- Vi er naturligvis stærkt utilfredse med, at et statsejet selskab uhindret kan fremsætte nedsættende og misvisende påstande om vores virksomhed som et led i en skatteyderfinansieret ’informationspligt’, siger han videre.


Femern A/S har udarbejdet oplysningsmateriale med fejlagtig information om Scandlines’ færgedrift. Oplysningsmaterialet og indsatsen omfatter eksempelvis hoppeborge, vingummibamser, balloner og tegnefilm samt et børnehæfte med et brætspil, hvor spillerne bliver ”straffet”, hvis de er så uheldige at benytte Scandlines’ færger.


- Vi er dybt forundrede over, at det ikke er muligt at opnå en tilfredsstillende beskyttelse mod vildledende oplysninger fra Femern A/S i Sø- og Handelsretten. Det er naturligvis fint at rose egne fortræffeligheder, men vi undrer os såre over, at Femern A/S får fripas til at tale negativt om konkurrenter eller deres forretning i årevis. Tilsidesættelsen af de sædvanlige bestemmelser i markedsføringsloven ændrer spillepladen for debatten om Femern-projektet og tvinger os til at ændre kurs, siger Søren Poulsgaard Jensen.


Scandlines har en klar interesse i, at materiale om Scandlines er baseret på korrekte oplysninger og ikke på et fejlagtigt grundlag stiller Scandlines’ virksomhed i et dårligt lys. Scandlines tog derfor skridt til at anmode om rettens ord for, at det ikke er acceptabelt at bruge offentlige midler på at latterliggøre og nedværdige private aktører.


I lyset af dagens afgørelse lancerer Scandlines i dag en alternativ oplysningskampagne om Femern-projektet. 


Interesserede kan se mere på ”Mens vi venter” - klik her:











Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Der er behov for styrket samarbejde
- Banedanmark skal undersøge tre mulige linieføringer
- Broarbejde blev beskyttet for vind og vejr
- Starten af året har budt på mange tog til tiden
- Tog mellem Silkeborg og Herning er stadig aflyst
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Tog er aflyst mellem Silkeborg og Herning i weekenden og mandag - måske længere
- Kommunikationsbureau ansætter tidligere politisk chef i transportorganisation som direktør
- Tysk transportkoncern lukker afdeling i Padborg
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst