Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Busstoppestedet viser, hvornår bussen kommer

Mandag 3. december 2018 kl: 15:29
Share  


Af: Redaktionen

Den første realtidsskærm i Kolding er placeret ved busstoppestedet på Ålegården ved Børne- og Uddannelsesforvaltningen. I den kommende tid får udvalgte busstoppesteder såkaldte realtidsskærme, der viser, hvornår den næste bus kommer. I første omgang kommer der otte skærme i Kolding by

Busstoppestedet viser, hvornår bussen kommer
Den første elektroniske skærm, der viser næste busafgang, blev sat op 27. november på Ålegården ved Børne- og Uddannelsesforvaltningen. De resterende syv skærme kommer op ved Klostergården, Mazantigade, Buen, Sydbanegade og ved Kolding Storcenter.


- Vi placerer skærmene på de busstoppesteder, hvor der er flest busruter, afgange og passagerer, altså de travleste bus-knudepunkter, siger projektleder Alexander Priesemann fra By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune.


Skærmene viser, hvornår næste bus ankommer til det pågældende busstoppested for op til seks ankomster. Teknologien bag skærmene er en GPS-sender, der er placeret i busserne og hele tiden sender opdaterede data til skiltene og dermed meget præcist kan vise, hvor længe man skal vente på den næste bus.


Ekstra service
Formand for Teknik- og Klimaudvalget Jakob Ville glæder sig over den ekstra service som buspassagererne på de udvalgte busstoppesteder får.


- Vi vil rigtig gerne have flere til at benytte den offentlige trafik for at lette lidt af trafikken i Kolding by, og realtidsskærmene er et tiltag i retning af en højere service for buspassagererne, siger Jakob Ville og peger på, at undersøgelser fra udlandet viser, at realtidsskærmene er med til at gøre busruterne mere synlige og på den måde får flere til at vælge bussen.


Realtidsskærmene giver også mulighed for, at Kommunen og Sydtrafik kan sende vigtige informationer ud til ventende buspassagererne - eksempelvis trafikmeddelelser, store forsinkelser på grund af uheld eller lignende.


Kolding betjenes af ni bybuslinjer, syv regionalruter og fire lokalruter. På hverdage er der ca. 7.700 passagerer, der stiger på i Kolding by.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DSB efterlyser grønne idéer
- Aarhus Havn har fået undersøgt luftkvaliteten
- 21 broer og tunneller skal renoveres i år
- Parkering var til ulempe - og ulovlig
- Horsens bliver nødhavn
- Antallet af udenlandske busser i Danmark er mangedoblet på et år
- Program skaber en farverig oversigt over konsekvenser
- Unge drenge lagde muligvis sten på skinnerne
- SAS åbner direkte rute til Torino
- 
Femern A/S rekrutterer ingeniører i verdensklasse
- Flere albanere har forsøgt at rejse illegalt fra Esbjerg til Storbritannien
- Udenlandske busvirksomheder tvinges til at lade sig momsregistrere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst