Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Elektrisk og selvkørende lastbil forventes snart ud på offentlig vej

Onsdag 28. november 2018 kl: 11:54
Share  


Af: Redaktionen

Transport- og logistikkoncernen DB Schenker lancerer sammen med it- og lastbilvirksomheden Einride installationen til den første kommercielle brug af en T-pod - en helt elektrisk autonom lastbil - på DB Schenker’s terminal i Jönköping i Sverige


Elektrisk og selvkørende lastbil forventes snart ud på offentlig vej
Den selvkørende og elektriske lastbil - T-pod’en - vil løbende køre til og fra et lager og dermed bane vejen for et skift til en bæredygtig fremtid inden for vejgodstransport.


- Vi hos DB Schenker arbejder fuldt ud på bæredygtig og innovativ logistik. Autonom kørsel bliver stadig vigtigere. Sammen med Einride ønsker vi at bringe den første autonome, fuldt elektriske lastbil på offentlige veje i den nærmeste fremtid og dermed sætte nye standarder for morgendagens logistik, siger Jochen Thewes, der er administrerende direktør for DB Schenker.


- Tung vejtransport er årsag til en væsentlig del af de globale CO2-emissioner. Ved at erstatte diesel med elektricitet reducerer vi CO2-udledningen med 90 procent. Vi er glade og taknemmelige for, at DB Schenker har valgt at være en del af denne revolution, der gør sig bemærket på et stort globalt marked, siger Robert Falck, der er administrerende direktør og grundlægger af Einride.
 

Einrides T-pod har intet førerhus, men overvåges og kan fjernstyres af en operatør, der kan være flere hundrede kilometer væk. Ved ikke at have et førerhus, kan man få et mindre køretøj, større lasteevne, større fleksibilitet, lavere produktionsomkostninger, lavere driftsomkostninger og optimeret energiforbrug.
 

En flåde af T-pods kan koordineres af et intelligent routingsystem, der optimerer leveringstid, batterilevetid og energiforbrug, hvilket gør godstransporten mere effektiv.

 
Einride og DB Schenker indledte deres partnerskab i april. Aftalen omfatter pilotprojektet i Jönköping og muligheden for yderligere pilotprojekter internationalt.
 
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fynsk vognmand med speciale i store emner DAF’er derudad
- Lastbilbestanden svandt ind i løbet af november
- Hvis alle opfører sig godt, er regler unødvendige,
- Travlhed skaber fremgang hos tankvognstransporter
- Arbejdsgiverorganisation stævner den danske stat
- Scania skal levere 15 trækkere med gevir
- Transportkoncern flytter aktiviteter til Aalborg Havn og udvider
- Vognmand på Falster ruller ud med sand-grus-sten i ny Volvo FH
- Global aktion mod ulovlig medicin gav resultat
- Antallet af nye lastbiler er stigende
- Havn i Østjylland får ny sværgodsrampe
- Transportministre blev enige om rammerne for EU’s infrastrukturfond fra 2021

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst