Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
MILJØORGANISATION:

Ny klimastrategi fra EU har et skær af håb

Onsdag 28. november 2018 kl: 11:00
Share  


Af: Redaktionen

- Et udkast til EU’s nye klimastrategi, der er blevet lækket til medier før den ventede offentliggørelse i eftermiddag, byder på et skær af håb til de kommende, globale klimaforhandlinger. Sådan lyder vurderingen fra miljøorganisationen Greenpeace

Greenpeace mener, at det mest ambitiøse af scenarierne i EU-Kommissionens forslag til en langsigtet klimastrategi, giver menneskeheden en lille mulighed for at undgå de værste konsekvenser af klimaforandringerne.


- Mens klimasituationen spidser til, og ekstremt vejr breder sig, har EU-kommissionen kastet en livline. Forslaget om at styrke EU’s langsigtede klimamål er et afgørende første skridt, men det står også klart, at livlinen skal strammes yderligere, hvis EU skal levere på det niveau, Paris-aftalens 1,5 gradsmål kræver. I stedet for at nå nettonul udledninger i 2050, bør man sigte efter 2040, baseret på et system, der kører på 100 procent vedvarende energi, siger klimapolitisk rådgiver i Greenpeace, Jens Mattias Clausen.


- Det er imidlertid, hvad vi gør i dag og i morgen, der er udslagsgivende for, om vi overhovedet har en chance for at undgå de værste klimakonsekvenser. Derfor skal forslaget også pinedød føre til, at EU hurtigst muligt hæver klimamålet for 2030. Det kan medlemslandene passende forpligte sig til på det nært forestående klimatopmøde i Polen, hvor alle verdens lande skal diskutere, hvordan man reagerer på truslen, siger han videre.


Jens Mattias Clausen fremhæver, at Danmark har muligheden for at spille en nøglerolle i de kommende forhandlinger om EU’s klimamål på både kort og langt sigt. 


- VLAK-Regeringens udmeldinger de seneste måneder tyder på, at de forstår nødvendigheden af, at EU kommer op i gear. Vi ville ønske, at den vilje til at handle også skinnede igennem på hjemmebanen, hvor Danmark fortsat er milevidt fra at leve op til sine forpligtelser, siger Jens Mattias Clausen.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Lastbilchauffør hævde et koben og slog bilist
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Chauffører kan få kursus i suge- og spuleteknik
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- EU har fået en ny arbejdsmarkedsmyndighed
- Tysk vognmandsorganisation kræver hjemtur hver fjerde uge
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst